Sledování vlivu aplikace náhrad NaCl na senzorické a technologické vlastnosti masných výrobků
Show full item record
No preview available
Title:
|
Sledování vlivu aplikace náhrad NaCl na senzorické a technologické vlastnosti masných výrobků |
Author: |
Doležalová, Alena
|
Advisor: |
Gál, Robert
|
Abstract:
|
Diplomová práce se zabývá parciální substitucí chloridu sodného v jemně mletých masných výrobcích salámů, jakým způsobem jsou senzorické a technologické vlastnosti masných výrobků s určitým podílem náhrad soli ovlivňovány. Na základě výstupů senzorické analýzy a měření technologických vlastností se určí přijatelná náhrada chloridu sodného do tepelně opracovaných masných výrobků. Cílem práce je najít senzoricky a technologicky přijatelnou náhradu soli, jež by mohla vést ke snížení rizika zdravotních problémů spojených s vysokou konzumací soli. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/31638
|
Date:
|
2015-01-20 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Discipline:
|
Technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
C
38015
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account