Sledování vlivu aplikace náhrad NaCl na senzorické a technologické vlastnosti masných výrobků
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Sledování vlivu aplikace náhrad NaCl na senzorické a technologické vlastnosti masných výrobků |
Autor: |
Doležalová, Alena
|
Vedoucí: |
Gál, Robert
|
Abstrakt:
|
Diplomová práce se zabývá parciální substitucí chloridu sodného v jemně mletých masných výrobcích salámů, jakým způsobem jsou senzorické a technologické vlastnosti masných výrobků s určitým podílem náhrad soli ovlivňovány. Na základě výstupů senzorické analýzy a měření technologických vlastností se určí přijatelná náhrada chloridu sodného do tepelně opracovaných masných výrobků. Cílem práce je najít senzoricky a technologicky přijatelnou náhradu soli, jež by mohla vést ke snížení rizika zdravotních problémů spojených s vysokou konzumací soli. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/31638
|
Datum:
|
2015-01-20 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
38015
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet