Sledování vlivu aplikace náhrad NaCl na senzorické a technologické vlastnosti masných výrobků

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Sledování vlivu aplikace náhrad NaCl na senzorické a technologické vlastnosti masných výrobků

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Sledování vlivu aplikace náhrad NaCl na senzorické a technologické vlastnosti masných výrobků
Autor: Doležalová, Alena
Vedoucí: Gál, Robert
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá parciální substitucí chloridu sodného v jemně mletých masných výrobcích salámů, jakým způsobem jsou senzorické a technologické vlastnosti masných výrobků s určitým podílem náhrad soli ovlivňovány. Na základě výstupů senzorické analýzy a měření technologických vlastností se určí přijatelná náhrada chloridu sodného do tepelně opracovaných masných výrobků. Cílem práce je najít senzoricky a technologicky přijatelnou náhradu soli, jež by mohla vést ke snížení rizika zdravotních problémů spojených s vysokou konzumací soli.
URI: http://hdl.handle.net/10563/31638
Datum: 2015-01-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 38015


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
doležalová_2015_dp.pdf 14.84Mb PDF Zobrazit/otevřít None
doležalová_2015_op.pdf 537.4Kb PDF Zobrazit/otevřít None
doležalová_2015_vp.pdf 522.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet