Mastné kyseliny v různých druzích potravin

DSpace Repository

Language: English čeština 

Mastné kyseliny v různých druzích potravin

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňka, František
dc.contributor.author Jelínková, Dana
dc.date.accessioned 2012-03-09T14:40:51Z
dc.date.available 2012-03-09T14:40:51Z
dc.date.issued 2011-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15900
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na charakteristiku mastných kyselin v různých druzích potravin. V práci je popsána stavba mastných kyselin, možné procesy jejich oxidace, rovněž možnosti výroby rostlinných olejů. Dále jsou charakterizovány esenciální mastné kyseliny řady (n-3 a n-6). Obsah jednotlivých mastných kyselin v potravinách ukazují tabulky. V samostatné kapitole jsou prezentovány příklady obsahů jednotlivých mastných kyselin v konkrétních potravinách se zaměřením na mražené krémy, cukrovinky a trvanlivé pečivo, jemné pečivo a listová těsta. cs
dc.format 44 s. cs
dc.format.extent 1377971 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject mastné kyseliny cs
dc.subject oxidace mastných kyselin cs
dc.subject monoenové mastné kyseliny cs
dc.subject polyenové mastné kyseliny cs
dc.subject trans nenasycené mastné kyseliny cs
dc.subject fatty acids en
dc.subject fatty acid oxidation en
dc.subject monounsaturated fatty acids en
dc.subject polyunsaturated fatty acids en
dc.subject trans - unsaturated fatty acids en
dc.title Mastné kyseliny v různých druzích potravin cs
dc.title.alternative Fatty Acids in Different Kinds of Food en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Ciprysová, Zuzana
dc.date.accepted 2011-06-13
dc.description.abstract-translated Bachelor's thesis is focused on fatty acids in various types of food. The work describes the structure of fatty acid oxidation and the possibilities of production of vegetable oils. The thesis deals also the essential fatty acids (n-3 and n-6). The last part of the work contains examples of individual fatty acids kontent in certain foodstuffs. en
dc.description.department Ústav technologie a mikrobiologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/144 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 14872
dc.date.assigned 2011-02-11
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
jelínková_2011_bp.pdf 1.314Mb PDF View/Open
jelínková_2011_vp.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open
jelínková_2011_op.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account