dc.contributor.advisor |
Buňka, František
|
|
dc.contributor.author |
Jelínková, Dana
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T14:40:51Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T14:40:51Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-30 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/15900
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je zaměřena na charakteristiku mastných kyselin v různých druzích potravin. V práci je popsána stavba mastných kyselin, možné procesy jejich oxidace, rovněž možnosti výroby rostlinných olejů. Dále jsou charakterizovány esenciální mastné kyseliny řady (n-3 a n-6). Obsah jednotlivých mastných kyselin v potravinách ukazují tabulky. V samostatné kapitole jsou prezentovány příklady obsahů jednotlivých mastných kyselin v konkrétních potravinách se zaměřením na mražené krémy, cukrovinky a trvanlivé pečivo, jemné pečivo a listová těsta. |
cs |
dc.format |
44 s. |
cs |
dc.format.extent |
1377971 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
mastné kyseliny
|
cs |
dc.subject |
oxidace mastných kyselin
|
cs |
dc.subject |
monoenové mastné kyseliny
|
cs |
dc.subject |
polyenové mastné kyseliny
|
cs |
dc.subject |
trans nenasycené mastné kyseliny
|
cs |
dc.subject |
fatty acids
|
en |
dc.subject |
fatty acid oxidation
|
en |
dc.subject |
monounsaturated fatty acids
|
en |
dc.subject |
polyunsaturated fatty acids
|
en |
dc.subject |
trans - unsaturated fatty acids
|
en |
dc.title |
Mastné kyseliny v různých druzích potravin |
cs |
dc.title.alternative |
Fatty Acids in Different Kinds of Food |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Ciprysová, Zuzana |
|
dc.date.accepted |
2011-06-13 |
|
dc.description.abstract-translated |
Bachelor's thesis is focused on fatty acids in various types of food. The work describes the structure of fatty acid oxidation and the possibilities of production of vegetable oils. The thesis deals also the essential fatty acids (n-3 and n-6). The last part of the work contains examples of individual fatty acids kontent in certain foodstuffs. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
14872
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-11 |
|
utb.result.grade |
B |
|