Mastné kyseliny v různých druzích potravin
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Mastné kyseliny v různých druzích potravin |
Autor: |
Jelínková, Dana
|
Vedoucí: |
Buňka, František
|
Abstrakt:
|
Bakalářská práce je zaměřena na charakteristiku mastných kyselin v různých druzích potravin. V práci je popsána stavba mastných kyselin, možné procesy jejich oxidace, rovněž možnosti výroby rostlinných olejů. Dále jsou charakterizovány esenciální mastné kyseliny řady (n-3 a n-6). Obsah jednotlivých mastných kyselin v potravinách ukazují tabulky. V samostatné kapitole jsou prezentovány příklady obsahů jednotlivých mastných kyselin v konkrétních potravinách se zaměřením na mražené krémy, cukrovinky a trvanlivé pečivo, jemné pečivo a listová těsta. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/15900
|
Datum:
|
2011-05-30 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
14872
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet