Bílkoviny cereálií a jejich vliv na onemocnění celiakie

DSpace Repository

Language: English čeština 

Bílkoviny cereálií a jejich vliv na onemocnění celiakie

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hrabě, Jan
dc.contributor.author Solařová, Markéta
dc.date.accessioned 2012-03-09T02:01:31Z
dc.date.available 2012-03-09T02:01:31Z
dc.date.issued 2011-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/14854
dc.description.abstract Bakalářská práce na téma "Bílkoviny cereálií a jejich vliv na onemocnění celiakie" je zaměřená na autoimunitním onemocnění tenkého střeva, které je vyvolané nesnášenlivostí pšeničné bílkoviny - lepku. V úvodu popisuje základní charakteristiku lepkové bílkoviny, zejména pšeničné bílkoviny. Práce je zaměřená na onemocnění celiakie a zakladní principy bezlepkové diety, dostupnost a sortiment pekárenských výrobků pro bezlepkovou dietu na našem trhu. cs
dc.format 51 s. cs
dc.format.extent 1585021 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject pšenice cs
dc.subject celiakie cs
dc.subject lepek cs
dc.subject bezlepková dieta cs
dc.subject wheat en
dc.subject celiac disease en
dc.subject gluten en
dc.subject gluten-free diet en
dc.title Bílkoviny cereálií a jejich vliv na onemocnění celiakie cs
dc.title.alternative Cereal proteins and their effect on celiac disease en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Burešová, Iva
dc.date.accepted 2011-06-16
dc.description.abstract-translated Bachelor thesis on subject "cereal proteins and their effect on celiac disease" is focuses on autoimmune disease of the small intestine, which is caused by intolerance to wheat protein - gluten. The introduction describes the basic characteristic of gluten proteins, especially wheat protein. The study is focused on the celiac disease and the basic principles of the gluten-free diet, availability and range of bakery products for gluten-free diet on the market. en
dc.description.department Ústav technologie a mikrobiologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/144 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22738
dc.date.assigned 2011-02-11
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
solařová_2011_bp.pdf 1.511Mb PDF View/Open
solařová_2011_vp.doc 93.5Kb Microsoft Word View/Open
solařová_2011_op.doc 97Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account