dc.contributor.advisor |
Hrabě, Jan
|
|
dc.contributor.author |
Solařová, Markéta
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T02:01:31Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T02:01:31Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-30 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/14854
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce na téma "Bílkoviny cereálií a jejich vliv na onemocnění celiakie" je zaměřená na autoimunitním onemocnění tenkého střeva, které je vyvolané nesnášenlivostí pšeničné bílkoviny - lepku. V úvodu popisuje základní charakteristiku lepkové bílkoviny, zejména pšeničné bílkoviny. Práce je zaměřená na onemocnění celiakie a zakladní principy bezlepkové diety, dostupnost a sortiment pekárenských výrobků pro bezlepkovou dietu na našem trhu. |
cs |
dc.format |
51 s. |
cs |
dc.format.extent |
1585021 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
pšenice
|
cs |
dc.subject |
celiakie
|
cs |
dc.subject |
lepek
|
cs |
dc.subject |
bezlepková dieta
|
cs |
dc.subject |
wheat
|
en |
dc.subject |
celiac disease
|
en |
dc.subject |
gluten
|
en |
dc.subject |
gluten-free diet
|
en |
dc.title |
Bílkoviny cereálií a jejich vliv na onemocnění celiakie |
cs |
dc.title.alternative |
Cereal proteins and their effect on celiac disease |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Burešová, Iva |
|
dc.date.accepted |
2011-06-16 |
|
dc.description.abstract-translated |
Bachelor thesis on subject "cereal proteins and their effect on celiac disease" is focuses on autoimmune disease of the small intestine, which is caused by intolerance to wheat protein - gluten. The introduction describes the basic characteristic of gluten proteins, especially wheat protein. The study is focused on the celiac disease and the basic principles of the gluten-free diet, availability and range of bakery products for gluten-free diet on the market. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
22738
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-11 |
|
utb.result.grade |
C |
|