Bílkoviny cereálií a jejich vliv na onemocnění celiakie
Show full item record
No preview available
Title:
|
Bílkoviny cereálií a jejich vliv na onemocnění celiakie |
Author: |
Solařová, Markéta
|
Advisor: |
Hrabě, Jan
|
Abstract:
|
Bakalářská práce na téma "Bílkoviny cereálií a jejich vliv na onemocnění celiakie" je zaměřená na autoimunitním onemocnění tenkého střeva, které je vyvolané nesnášenlivostí pšeničné bílkoviny - lepku. V úvodu popisuje základní charakteristiku lepkové bílkoviny, zejména pšeničné bílkoviny. Práce je zaměřená na onemocnění celiakie a zakladní principy bezlepkové diety, dostupnost a sortiment pekárenských výrobků pro bezlepkovou dietu na našem trhu. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/14854
|
Date:
|
2011-05-30 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
Discipline:
|
Technologie a řízení v gastronomii |
Grade for thesis and defense:
|
C
22738
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account