Bílkoviny cereálií a jejich vliv na onemocnění celiakie
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
|
Název:
|
Bílkoviny cereálií a jejich vliv na onemocnění celiakie |
| Autor: |
Solařová, Markéta
|
| Vedoucí: |
Hrabě, Jan
|
|
Abstrakt:
|
Bakalářská práce na téma "Bílkoviny cereálií a jejich vliv na onemocnění celiakie" je zaměřená na autoimunitním onemocnění tenkého střeva, které je vyvolané nesnášenlivostí pšeničné bílkoviny - lepku. V úvodu popisuje základní charakteristiku lepkové bílkoviny, zejména pšeničné bílkoviny. Práce je zaměřená na onemocnění celiakie a zakladní principy bezlepkové diety, dostupnost a sortiment pekárenských výrobků pro bezlepkovou dietu na našem trhu. |
|
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/14854
|
|
Datum:
|
2011-05-30 |
|
Dostupnost:
|
Bez omezení |
|
Ústav:
|
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
|
Studijní obor:
|
Technologie a řízení v gastronomii |
|
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
22738
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet