Zavedení Lean přístupu ve firmě Burg Ocet, s.r.o.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Zavedení Lean přístupu ve firmě Burg Ocet, s.r.o.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Heinzová, Romana
dc.contributor.author Hauser, David
dc.date.accessioned 2025-12-10T23:10:21Z
dc.date.available 2025-12-10T23:10:21Z
dc.date.issued 2024-12-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/58437
dc.description.abstract Diplomová práce pojednává o lean přístupech v oblasti výroby. Jejím cílem je implementace štíhlých přístupů a metod na vybraném pracovišti ve společnosti působící v sektoru potravinářského průmyslu za účelem snížení plýtvání. Teoretická část představuje přehled přístupů lean managementu, dále pak rozbor filozofie Toyota Production System (TPS). Závěr teoretické části je věnován charakteristice vybraných nástrojů a metod štíhlé výroby navazující na praktickou část práce. Úvod analyticko-empirické části je tvořen seznámením čtenáře se společností Burg Ocet, s.r.o. se zmapováním procesů organizace. Následně je na základě dotazování a přímého pozorování vybráno pracoviště pro zpracování analýzy FMEA s následným rozebráním nejzávažnějších rizik prostřednictvím Ishikawova diagramu. Projektová část diplomové práce je zaměřena na snižování plýtvání zmapovaného procesu prostřednictvím nástrojů a přístupů lean managementu.
dc.format 118 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject 5S cs
dc.subject FMEA cs
dc.subject Ishikawa cs
dc.subject Kaizen cs
dc.subject lean management cs
dc.subject plýtvání cs
dc.subject potravinářský průmysl cs
dc.subject standardizace cs
dc.subject vizualizace cs
dc.subject 5S en
dc.subject FMEA en
dc.subject Ishikawa en
dc.subject Kaizen en
dc.subject lean management en
dc.subject waste en
dc.subject food industry en
dc.subject standardization en
dc.subject visualization en
dc.title Zavedení Lean přístupu ve firmě Burg Ocet, s.r.o.
dc.title.alternative Implementation of the Lean Approach in Burg Ocet, s.r.o.
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Molnár, Vieroslav
dc.date.accepted 2025-05-26
dc.description.abstract-translated The diploma thesis deals with lean approaches in the field of production. Its objective is to implement lean approaches and methods at a selected workplace in a company operating in the food industry sector in order to reduce waste. The theoretical part presents an overrview of lean management approaches, including an analysis of the Toyota Production System (TPS) philosophy. At the end of the theoretical part, selected tools and methods of lean production related to the practical part of the diploma thesis are characterized. The introduction of the analytical and empirical part consists of introducting the reader to the company Burg Ocet, s.r.o. with the mapping of the organization's processes. Subsequently, based on questions and direct observation, a workplace is selected for processing the FMEA analysis with subsequent analysis of the most serious risks using the Ishikawa diagram. The project part of the diploma thesis is focused on reducting waste in the mapped process using lean management tools and approaches.
dc.description.department Ústav logistiky
dc.thesis.degree-discipline Bezpečnost logistických systémů cs
dc.thesis.degree-discipline Security of Logistic Systems en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta logistiky a krizového řízení cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Logistics and Crisis Management en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Bezpečnost společnosti cs
dc.identifier.stag 71185
dc.date.submitted 2025-04-25


Files in this item

Files Size Format View

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account