Posouzení vlastností ořechů a z nich extrahovaných olejů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Posouzení vlastností ořechů a z nich extrahovaných olejů

Show full item record

No preview available
Title: Posouzení vlastností ořechů a z nich extrahovaných olejů
Author: Jelínková, Karolína
Advisor: Rudolf, Ondřej
Abstract: Tato diplomová práce se zabývá rostlinami plodícími skořápkové plody - ořechy. V teoretické části popisuji chemické složení, oxidační stabilitu, využití olejů v kosmetice a potravinářství a možnosti získávání olejů včetně lisování a extrakce u vybraných druhů ořechů. Praktická část je zaměřena na izolační techniky, pomocí nichž se z ořechů získává olej a následně porovnává množství získaného oleje mezi sebou. Pomocí přístroje Professional Rancimat 892, který funguje na principu zrychlených podmínek oxidace, zjišťuji oxidační stabilitu u vybraných druhů ořechů. Dále se v praktické části zabývám stanovením obsahu mastných kyselin pomocí plynové chromatografie, jodového a peroxidového čísla.
URI: http://hdl.handle.net/10563/58300
Date: 2025-02-10
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
Discipline: -


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account