Posouzení vlastností ořechů a z nich extrahovaných olejů
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
|
Název:
|
Posouzení vlastností ořechů a z nich extrahovaných olejů |
| Autor: |
Jelínková, Karolína
|
| Vedoucí: |
Rudolf, Ondřej
|
|
Abstrakt:
|
Tato diplomová práce se zabývá rostlinami plodícími skořápkové plody - ořechy. V teoretické části popisuji chemické složení, oxidační stabilitu, využití olejů v kosmetice a potravinářství a možnosti získávání olejů včetně lisování a extrakce u vybraných druhů ořechů. Praktická část je zaměřena na izolační techniky, pomocí nichž se z ořechů získává olej a následně porovnává množství získaného oleje mezi sebou. Pomocí přístroje Professional Rancimat 892, který funguje na principu zrychlených podmínek oxidace, zjišťuji oxidační stabilitu u vybraných druhů ořechů. Dále se v praktické části zabývám stanovením obsahu mastných kyselin pomocí plynové chromatografie, jodového a peroxidového čísla. |
|
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/58300
|
|
Datum:
|
2025-02-10 |
|
Dostupnost:
|
Bez omezení |
|
Ústav:
|
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
|
Studijní obor:
|
- |
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
|
K tomuto záznamu nejsou připojeny žádné soubory.
|
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet