Posouzení vlastností ořechů a z nich extrahovaných olejů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Posouzení vlastností ořechů a z nich extrahovaných olejů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Posouzení vlastností ořechů a z nich extrahovaných olejů
Autor: Jelínková, Karolína
Vedoucí: Rudolf, Ondřej
Abstrakt: Tato diplomová práce se zabývá rostlinami plodícími skořápkové plody - ořechy. V teoretické části popisuji chemické složení, oxidační stabilitu, využití olejů v kosmetice a potravinářství a možnosti získávání olejů včetně lisování a extrakce u vybraných druhů ořechů. Praktická část je zaměřena na izolační techniky, pomocí nichž se z ořechů získává olej a následně porovnává množství získaného oleje mezi sebou. Pomocí přístroje Professional Rancimat 892, který funguje na principu zrychlených podmínek oxidace, zjišťuji oxidační stabilitu u vybraných druhů ořechů. Dále se v praktické části zabývám stanovením obsahu mastných kyselin pomocí plynové chromatografie, jodového a peroxidového čísla.
URI: http://hdl.handle.net/10563/58300
Datum: 2025-02-10
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
Studijní obor: -


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit

K tomuto záznamu nejsou připojeny žádné soubory.

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet