dc.contributor.advisor |
Velichová, Helena
|
|
dc.contributor.author |
Flasarová, Martina
|
|
dc.date.accessioned |
2024-07-23T13:16:13Z |
|
dc.date.available |
2024-07-23T13:16:13Z |
|
dc.date.issued |
2024-01-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/55502
|
|
dc.description.abstract |
Téma bakalářské práce se zaměřuje na stravování dětí v mateřských školách. Teoretická část popisuje vývoj a výživu dětí od 3 do 6 let, také se zabývá nutričními a energetickými požadavky. V teoretické části je popsán spotřební koš a jeho komodity. Praktická část je věnována vyhodnocením jednotlivých spotřebních košů mateřských škol ve Zlínském kraji, jejich naplňování a pestrosti. Součástí praktické části je také vzorový jídelníček pro předškolní děti. |
|
dc.format |
74 s. (89 666 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
spotřební koš
|
cs |
dc.subject |
výživa předškolních dětí
|
cs |
dc.subject |
stravování v mateřských školách
|
cs |
dc.subject |
výživové doporučené dávky
|
cs |
dc.subject |
consumer basket
|
en |
dc.subject |
preschool children's nutrition
|
en |
dc.subject |
feeding at nursery school
|
en |
dc.subject |
population reference intake
|
en |
dc.title |
Význam spotřebního koše ve výživě a stravování dětí předškolního věku |
|
dc.title.alternative |
The Importance of the Consumption Basket in the Nutrition and Diet of Preschool Children |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Škrovánková, Soňa |
|
dc.date.accepted |
2024-06-06 |
|
dc.description.abstract-translated |
The topic of the bachelor's thesis focuses on the nutrition of children at nursery schools. The theoretical part describes the development and nutrition of children from 3 to 6 years old, it also deals with nutritional and energy requirements. The consumer basket and its commodities are also described in the theoretical part. The practical part is devoted to the evaluation of individual consumer baskets of nursery schools in the Zlín region, their filling and varieties. The practical part also includes a sample menu for preschool children. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Gastronomické technologie |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Gastronomy Technology |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Technologie a hodnocení potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Food Technology and Assessment |
en |
dc.identifier.stag |
68094
|
|
dc.date.submitted |
2024-05-17 |
|