Vliv přídavku vody a doby hnětení na reologické vlastnosti těsta

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv přídavku vody a doby hnětení na reologické vlastnosti těsta

Show full item record

No preview available
Title: Vliv přídavku vody a doby hnětení na reologické vlastnosti těsta
Author: Kundera, Vít
Advisor: Burešová, Iva
Abstract: Práce pojednává o vlivu přídavku vody a doby hnětení na reologické vlastnosti těsta. Pro testování byla využita hladká mouka rýžová. Termomechanickému měření bylo podrobeno vždy 5 těst. Každé těsto obsahovalo jiné množství vody. Přídavky vody byly vždy voleny menší než navážka mouky. Vzniklá těsta byla podrobena termomechanickému měření. Veškerá měření byla prováděna na přístroji Mixolab 2 od společnosti Chopin Technologies. Bylo zjištěno, že při zkoumání reologických vlastností rýžového těsta, je vhodnější používat 120 ot./min. Byl potvrzen vliv přídavku vody i doby hnětení na reologické vlastnosti těst se spolehlivostí 95 %.
URI: http://hdl.handle.net/10563/48958
Date: 2020-02-17
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 55796


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
kundera_2020_dp.pdf 1.969Mb PDF View/Open None
kundera_2020_op.pdf 728.5Kb PDF View/Open None
kundera_2020_vp.pdf 722.6Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account