Vliv přídavku vody a doby hnětení na reologické vlastnosti těsta
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vliv přídavku vody a doby hnětení na reologické vlastnosti těsta |
Autor: |
Kundera, Vít
|
Vedoucí: |
Burešová, Iva
|
Abstrakt:
|
Práce pojednává o vlivu přídavku vody a doby hnětení na reologické vlastnosti těsta. Pro testování byla využita hladká mouka rýžová. Termomechanickému měření bylo podrobeno vždy 5 těst. Každé těsto obsahovalo jiné množství vody. Přídavky vody byly vždy voleny menší než navážka mouky. Vzniklá těsta byla podrobena termomechanickému měření. Veškerá měření byla prováděna na přístroji Mixolab 2 od společnosti Chopin Technologies. Bylo zjištěno, že při zkoumání reologických vlastností rýžového těsta, je vhodnější používat 120 ot./min. Byl potvrzen vliv přídavku vody i doby hnětení na reologické vlastnosti těst se spolehlivostí 95 %. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/48958
|
Datum:
|
2020-02-17 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
55796
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet