Návrh řešení vzduchotechniky v prostředí potravinářského průmyslu
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Zálešák, Martin
|
|
dc.contributor.author |
Klíž, Lukáš
|
|
dc.date.accessioned |
2017-07-03T09:15:53Z |
|
dc.date.available |
2017-07-03T09:15:53Z |
|
dc.date.issued |
2017-03-03 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/41258
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce je zaměřena na návrh vzduchotechnického zařízení v prostředí potravinářského průmyslu, kde je obzvláště kladen důraz na zajištění optimálních podmínek vnitřního prostředí pro výrobu želatinových výrobků a na energeticky hospodárný provoz v budově. Hlavními požadavky na vnitřní prostředí pro výrobu želatinových výrobků je udržení optimální teploty a vlhkosti v prostoru. K zajištění těchto podmínek je nutné využití integrovaných řídících systémů (počítačové a komunikační techniky), která je schopna reagovat na potřeby obsluhy a zajistit optimální podmínky vnitřního prostředí a také snížit energetickou spotřebu potřebnou k udržení optimálního stavu prostředí a tím snížit náklady na provoz budovy. |
|
dc.format |
114 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
vzduchotechnický systém
|
cs |
dc.subject |
vnitřní prostředí
|
cs |
dc.subject |
potravinářský průmysl
|
cs |
dc.subject |
SCADA
|
cs |
dc.subject |
PLC
|
cs |
dc.subject |
energetická spotřeba
|
cs |
dc.subject |
Air conditioning unit
|
en |
dc.subject |
indoor environment
|
en |
dc.subject |
food industry
|
en |
dc.subject |
SCADA
|
en |
dc.subject |
PLC
|
en |
dc.subject |
measurement and control
|
en |
dc.title |
Návrh řešení vzduchotechniky v prostředí potravinářského průmyslu |
|
dc.title.alternative |
A Suggested Solution for AC Systems in Food Industry Environments |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Hirš, Jiří |
|
dc.date.accepted |
2017-06-05 |
|
dc.description.abstract-translated |
Master's thesis is focused on the design of air-conditioning equipment in the environment of the food industry, where emphasis is placed on ensuring optimal conditions for the internal environment for the production of gelatine products and for the energy-efficient operation of the building. The main requirements for the indoor environment for the pro-duction of gelatine products are to maintain optimal temperature and humidity in the spa-ce. In order to achieve these conditions, it is necessary to use integrated control systems (computer and communication technology) that are capable of responding to the needs of the operator and to ensure the optimum conditions of the indoor environment and also to reduce the energy consumption necessary to maintain the optimal state of the environ-ment, reduce the energy costs of operating the building |
|
dc.description.department |
Ústav automatizace a řídicí techniky |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Integrované systémy v budovách |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Integrated Systems in Buildings |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta aplikované informatiky |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Applied Informatics |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Inženýrská informatika |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Engineering Informatics |
en |
dc.identifier.stag |
47347
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2017-05-22 |
|
local.subject |
potravinářství
|
cs |
local.subject |
ovocná želé
|
cs |
local.subject |
mikroklima
|
cs |
local.subject |
vlhkost
|
cs |
local.subject |
teplota
|
cs |
local.subject |
food industry and trade
|
en |
local.subject |
fruit jellies
|
en |
local.subject |
microclimate
|
en |
local.subject |
temperature
|
en |
local.subject |
humidity
|
en |
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account