Stanovení vlákniny a pektinu v komerčních vzorcích vlákniny
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Mišurcová, Ladislava
|
|
dc.contributor.author |
Blahůšková, Kamila
|
|
dc.date.accessioned |
2015-07-24T12:39:58Z |
|
dc.date.available |
2015-07-24T12:39:58Z |
|
dc.date.issued |
2015-01-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/32398
|
|
dc.description.abstract |
Teoretická část diplomové práce je zaměřena na charakteristiku vlákniny, její dělení, výskyt a popis jejího vlivu na lidský organizmus. Dále popisuje metody stanovení vlákniny a pektinu. Praktická část je zaměřena na stanovení jednotlivých složek vlákniny a pektinu v komerčních vzorcích vlákniny a zjištění případného vlivu obsahu pektinu ve vzorcích vlákniny na stanovení neutrálně-detergentní vlákniny a acido-detergentní vlákniny. |
|
dc.format |
98 s. (23 537 znaků) |
|
dc.format.extent |
2214503 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
vláknina
|
cs |
dc.subject |
neutrálně-detergentní vláknina
|
cs |
dc.subject |
acido-detergentní vláknina
|
cs |
dc.subject |
acido-detergentní lignin
|
cs |
dc.subject |
pektin
|
cs |
dc.subject |
komerční vzorek vlákniny
|
cs |
dc.subject |
Pearsonův koeficient
|
cs |
dc.subject |
fibre
|
en |
dc.subject |
neutral-detergent fibre
|
en |
dc.subject |
acid-detergent fibre
|
en |
dc.subject |
acid-detergent lignin
|
en |
dc.subject |
pectin
|
en |
dc.subject |
commercial sample of fibre
|
en |
dc.subject |
Pearson´s coefficient
|
en |
dc.title |
Stanovení vlákniny a pektinu v komerčních vzorcích vlákniny |
|
dc.title.alternative |
Determination of the Fiber and Pectin in Commercial Samples of Pulp |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Škrovánková, Soňa |
|
dc.date.accepted |
2015-05-26 |
|
dc.description.abstract-translated |
Theoretical part of this paper is focused on characteristics, division and occurrence of the fibre and description of the influence of fibre on the human organism. Furthermore, it describes methods of determination of fibre and pectin. Practical part is aimed at determination of individual fibre and pectin components in com-mercial samples and determination of possible influence of pectin content in the fibre sam-ples on setting of neutral-detergent and acid-detergent fibre. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Food Technology |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
37542
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2015-04-24 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account