dc.contributor.advisor |
Hrabě, Jan
|
|
dc.contributor.author |
Benda, Daniel
|
|
dc.date.accessioned |
2015-07-24T12:26:41Z |
|
dc.date.available |
2015-07-24T12:26:41Z |
|
dc.date.issued |
2015-01-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/31114
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce popisuje původní bojovou dávku potravin zavedenou do Armády České republiky. Srovnává české bojové dávky s dávkami některých členských zemí NATO, přibližuje rozdíly ve skladbě, v balení potravin a také v přípravě jednotlivých pokrmů. Dále představuje nově vyvinutou a již zavedenou bojovou dávku potravin pro tropické a subtropické pásmo (BDP-T) do armády ČR. Nutričně, energeticky a senzoricky vyhodnocuje potravinové komponenty a popisuje rozdíly mezi původní BDP a novou bojovou dávkou BDP-T. |
|
dc.format |
79 s |
|
dc.format.extent |
3605460 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Bojové dávky potravin
|
cs |
dc.subject |
BDP
|
cs |
dc.subject |
bojové dávky pro tropické oblasti
|
cs |
dc.subject |
BDP T
|
cs |
dc.subject |
energetická a nutriční hodnota
|
cs |
dc.subject |
senzorické hodnocení
|
cs |
dc.subject |
Combat rations
|
en |
dc.subject |
BDP
|
en |
dc.subject |
combat rations for tropical regions
|
en |
dc.subject |
BDP-T
|
en |
dc.subject |
the energy value of foods
|
en |
dc.subject |
nutritive facts
|
en |
dc.subject |
sensory evaluation
|
en |
dc.title |
Inovace bojových dávek potravin pro AČR a krizové situace |
|
dc.title.alternative |
Innovation of the Food Rations for the Czech Army and Crisis Situations |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Novák, Luděk |
|
dc.date.accepted |
2015-06-12 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis describes original combat rations introduced into the Army of the Czech Republic. It compares Czech combat rations with the other used in some member countries of NATO, introduces differences in the structure, in food packaging and also in preparing individual dishes. It also presents newly developed and already established combat rations for tropical and subtropical zones (BDP-T) to the Czech army. It evaluates the food components nutritionally, energetically and sensorically and describes differences between the original BDP and new BDP-T combat rations. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
33584
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2015-04-28 |
|