Fermentační a enzymatické procesy v technologii vína

DSpace Repository

Language: English čeština 

Fermentační a enzymatické procesy v technologii vína

Show simple item record

dc.contributor.advisor Valášek, Pavel
dc.contributor.author Borusík, Adam
dc.date.accessioned 2015-03-08T21:20:07Z
dc.date.available 2015-03-08T21:20:07Z
dc.date.issued 2014-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/30774
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá tradičními i novými enologickými procesy ve vinařské technologii. Hlavní část bakalářské práce pojednává o fermentačních a enzymatických procesech, jejich jednotlivých faktorech a využití enzymatických přípravků, které napomáhají z hroznů získat vysoce kvalitní víno. Poslední kapitola bakalářské práce zároveň také upozorňuje na nežádoucí procesy, které způsobují vady a nemoci vín.
dc.format 59 s
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject fermentace cs
dc.subject víno cs
dc.subject mošt cs
dc.subject hrozny cs
dc.subject enzymy cs
dc.subject alkohol cs
dc.subject kyseliny cs
dc.subject kvasinky cs
dc.subject bakteriwe cs
dc.subject technhologie cs
dc.subject Saccharomyces cereviciae cs
dc.subject Brettanomyces cs
dc.subject fermentation en
dc.subject wine en
dc.subject cider en
dc.subject grapes en
dc.subject enzyme en
dc.subject alcohol en
dc.subject acids en
dc.subject yeasts en
dc.subject bacteria en
dc.subject technolo-gy en
dc.subject Saccharomyces cerevisiae en
dc.subject Brettanomyces en
dc.title Fermentační a enzymatické procesy v technologii vína
dc.title.alternative Fermentation and Enzymatic Processes in Wine Technology
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Fišera, Miroslav
dc.date.accepted 2014-06-10
dc.description.abstract-translated Bachelor thesis deals with traditional and new oenological processes in wine technology. Main part of thesis deals with fermentation and enzymatic processes, their individual factors and use of enzymatic preparations, which helps the wine to create adequate wine. The last chapter of thesis withal informs about undesirable procedures, that cause defects and wine diseases.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 29266
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2014-05-16


Files in this item

Files Size Format View
borusík_2014_dp.pdf 1.813Mb PDF View/Open
borusík_2014_vp.pdf 108.9Kb PDF View/Open
borusík_2014_op.pdf 71.04Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account