Fermentační a enzymatické procesy v technologii vína
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Valášek, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Borusík, Adam
|
|
dc.date.accessioned |
2015-03-08T21:20:07Z |
|
dc.date.available |
2015-03-08T21:20:07Z |
|
dc.date.issued |
2014-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/30774
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá tradičními i novými enologickými procesy ve vinařské technologii. Hlavní část bakalářské práce pojednává o fermentačních a enzymatických procesech, jejich jednotlivých faktorech a využití enzymatických přípravků, které napomáhají z hroznů získat vysoce kvalitní víno. Poslední kapitola bakalářské práce zároveň také upozorňuje na nežádoucí procesy, které způsobují vady a nemoci vín. |
|
dc.format |
59 s |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
fermentace
|
cs |
dc.subject |
víno
|
cs |
dc.subject |
mošt
|
cs |
dc.subject |
hrozny
|
cs |
dc.subject |
enzymy
|
cs |
dc.subject |
alkohol
|
cs |
dc.subject |
kyseliny
|
cs |
dc.subject |
kvasinky
|
cs |
dc.subject |
bakteriwe
|
cs |
dc.subject |
technhologie
|
cs |
dc.subject |
Saccharomyces cereviciae
|
cs |
dc.subject |
Brettanomyces
|
cs |
dc.subject |
fermentation
|
en |
dc.subject |
wine
|
en |
dc.subject |
cider
|
en |
dc.subject |
grapes
|
en |
dc.subject |
enzyme
|
en |
dc.subject |
alcohol
|
en |
dc.subject |
acids
|
en |
dc.subject |
yeasts
|
en |
dc.subject |
bacteria
|
en |
dc.subject |
technolo-gy
|
en |
dc.subject |
Saccharomyces cerevisiae
|
en |
dc.subject |
Brettanomyces
|
en |
dc.title |
Fermentační a enzymatické procesy v technologii vína |
|
dc.title.alternative |
Fermentation and Enzymatic Processes in Wine Technology |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Fišera, Miroslav |
|
dc.date.accepted |
2014-06-10 |
|
dc.description.abstract-translated |
Bachelor thesis deals with traditional and new oenological processes in wine technology. Main part of thesis deals with fermentation and enzymatic processes, their individual factors and use of enzymatic preparations, which helps the wine to create adequate wine. The last chapter of thesis withal informs about undesirable procedures, that cause defects and wine diseases. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
29266
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2014-05-16 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account