Biopotraviny jako součást zdravé výživy

DSpace Repository

Language: English čeština 

Biopotraviny jako součást zdravé výživy

Show simple item record

dc.contributor.advisor Forman, Václav
dc.contributor.author Doležalová, Silvie
dc.date.accessioned 2013-10-11T12:13:46Z
dc.date.available 2013-10-11T12:13:46Z
dc.date.issued 2013-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24192
dc.description.abstract Teoretická část začíná porovnáním biopotravin s konvenčními potravinami, seznamuje nás s jednotlivými vybranými aditivy, s pojmy biopotravina a ekologické zemědělství. Byla popsána výroba a kontrola biopotravin v České republice, zahraniční i český trh. Praktická část se zabývá vyhodnocením dotazníkového pr?zkumu, který byl rozdán široké veřejnosti. Bylo osloveno 420 respondent?, ovšem správně bylo vyplněno jen 305 dotazníku, které byly následně vyhodnoceny. Dotazník se především zaměřil na nákupní zvyklosti respon-dent? v oblasti biopotravin, k d?vod?m jejich nákupu, nebo naopak k d?vod?m proti ná-kupu biopotravin. cs
dc.format 75 s. cs
dc.format.extent 2418966 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject biopotraviny cs
dc.subject výroba cs
dc.subject kontrola cs
dc.subject ekologické zemědělství cs
dc.subject aditiva cs
dc.subject zdraví cs
dc.subject trh cs
dc.subject cena cs
dc.subject organic products en
dc.subject production en
dc.subject control en
dc.subject organic farming en
dc.subject additives en
dc.subject health en
dc.subject mar-ket en
dc.subject price en
dc.title Biopotraviny jako součást zdravé výživy cs
dc.title.alternative Organic Food as Part of a Healthy Nutrition en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Kráčmar, Stanislav
dc.date.accepted 2013-06-03
dc.description.abstract-translated The theoretical part compares organic products and its conventional alternatives; it menti-ons certain chosen additives and basic concepts of organic food and farming. It describes production and control of organic food in the Czech Republic, the Czech and foreign orga-nic market. The practical part deals with evaluation of an undertaken public opinion re-search. 420 questionnaires were handed out to the respondents and 305 of them were cor-rectly filled in and returned so the findings are based on 305 questionnaires. The questions focused on shopping habits of respondents in connection to the organic products, the rea-sons for buying it or why the respondents do not choose it. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 29986
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2013-05-16


Files in this item

Files Size Format View
doležalová_2013_bp.pdf 2.306Mb PDF View/Open
doležalová_2013_vp.doc 92Kb Microsoft Word View/Open
doležalová_2013_op.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account