dc.contributor.advisor |
Forman, Václav
|
|
dc.contributor.author |
Doležalová, Silvie
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-11T12:13:46Z |
|
dc.date.available |
2013-10-11T12:13:46Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/24192
|
|
dc.description.abstract |
Teoretická část začíná porovnáním biopotravin s konvenčními potravinami, seznamuje nás s jednotlivými vybranými aditivy, s pojmy biopotravina a ekologické zemědělství. Byla popsána výroba a kontrola biopotravin v České republice, zahraniční i český trh. Praktická část se zabývá vyhodnocením dotazníkového pr?zkumu, který byl rozdán široké veřejnosti. Bylo osloveno 420 respondent?, ovšem správně bylo vyplněno jen 305 dotazníku, které byly následně vyhodnoceny. Dotazník se především zaměřil na nákupní zvyklosti respon-dent? v oblasti biopotravin, k d?vod?m jejich nákupu, nebo naopak k d?vod?m proti ná-kupu biopotravin. |
cs |
dc.format |
75 s. |
cs |
dc.format.extent |
2418966 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
biopotraviny
|
cs |
dc.subject |
výroba
|
cs |
dc.subject |
kontrola
|
cs |
dc.subject |
ekologické zemědělství
|
cs |
dc.subject |
aditiva
|
cs |
dc.subject |
zdraví
|
cs |
dc.subject |
trh
|
cs |
dc.subject |
cena
|
cs |
dc.subject |
organic products
|
en |
dc.subject |
production
|
en |
dc.subject |
control
|
en |
dc.subject |
organic farming
|
en |
dc.subject |
additives
|
en |
dc.subject |
health
|
en |
dc.subject |
mar-ket
|
en |
dc.subject |
price
|
en |
dc.title |
Biopotraviny jako součást zdravé výživy |
cs |
dc.title.alternative |
Organic Food as Part of a Healthy Nutrition |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kráčmar, Stanislav |
|
dc.date.accepted |
2013-06-03 |
|
dc.description.abstract-translated |
The theoretical part compares organic products and its conventional alternatives; it menti-ons certain chosen additives and basic concepts of organic food and farming. It describes production and control of organic food in the Czech Republic, the Czech and foreign orga-nic market. The practical part deals with evaluation of an undertaken public opinion re-search. 420 questionnaires were handed out to the respondents and 305 of them were cor-rectly filled in and returned so the findings are based on 305 questionnaires. The questions focused on shopping habits of respondents in connection to the organic products, the rea-sons for buying it or why the respondents do not choose it. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
29986
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2013-05-16 |
|