dc.contributor.advisor |
Doležalová, Magda
|
|
dc.contributor.author |
Špačková, Martina
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-11T08:43:20Z |
|
dc.date.available |
2013-10-11T08:43:20Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/24118
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se v první části zaměřuje na mikrobiální lipázy, jejich rozdělení, vlastnosti a využití v potravinářském průmyslu. Druhá část charakterizuje případná mikrobiální rizika a mikrobiální vady při zpracování a skladování jednotlivých mléčných výrob-ků s vysokým obsahem mléčného tuku. Třetí část se zabývá metodami konzervace, pomocí kterých lze účinně zabránit růstu nežádoucím mikroorganismům u těchto výrobků. |
cs |
dc.format |
53 s. (12 030 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
1636515 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
lipázy
|
cs |
dc.subject |
smetana
|
cs |
dc.subject |
máslo
|
cs |
dc.subject |
mražené smetanové krémy
|
cs |
dc.subject |
kažení
|
cs |
dc.subject |
mikroorganismy
|
cs |
dc.subject |
lipases
|
en |
dc.subject |
cream
|
en |
dc.subject |
butter
|
en |
dc.subject |
frozen creamy creams
|
en |
dc.subject |
spoilage
|
en |
dc.subject |
microorganisms
|
en |
dc.title |
Mikrobiologické kažení mlékárenských výrobků s vysokým obsahem mléčného tuku |
cs |
dc.title.alternative |
Microbiological Spoilage of Dairy Products with High Fat Content |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Vltavská, Pavlína |
|
dc.date.accepted |
2013-06-03 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis is focused in the first part on the microbial lipases, their classification, properties and use in the food industry. The second part describes of the potential microbial risk and microbial defects in processing and storage of individual milk product with a high content of milk fat. The third part deals with methods of preservative that can be used to effectively prevent the growth of undesirable microorganism. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25797
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2013-05-16 |
|