dc.contributor.advisor |
Škrovánková, Soňa
|
|
dc.contributor.author |
Švajdová, Zuzana
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-10T18:30:39Z |
|
dc.date.available |
2013-10-10T18:30:39Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/23622
|
|
dc.description.abstract |
V teoretické části diplomové práce je charakterizována réva vinná a vybrané odrůdy červených a bílých vín, popis chemického složení vína včetně jednotlivých technologických kroků jeho výroby a metodami stanovení sacharidů ve víně. Experimentální část je zaměřena na stanovení glukózy a fruktózy v 15 vybraných vzorcích červených a bílých vín pomocí HPLC s RID detekcí a enzymatickým stanovením. |
cs |
dc.format |
87 s. |
cs |
dc.format.extent |
1876506 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
víno
|
cs |
dc.subject |
glukóza
|
cs |
dc.subject |
fruktóza
|
cs |
dc.subject |
HPLC/RID
|
cs |
dc.subject |
enzymatické stanovení
|
cs |
dc.subject |
wine
|
en |
dc.subject |
glucose
|
en |
dc.subject |
fructose
|
en |
dc.subject |
HPLC/RID
|
en |
dc.subject |
enzymatic determination
|
en |
dc.title |
Chromatografické a enzymatické stanovení glukózy a fruktózy v červených a bílých vínech |
cs |
dc.title.alternative |
Chromatographic and Enzymatic Determination of Glucose and Fructose in Red and White Wines |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Severová, Marta |
|
dc.date.accepted |
2013-05-29 |
|
dc.description.abstract-translated |
In the theoretical part of the thesis the grapevine and selected varieties of red and white wines are characterized. The description of the chemical composition of wine including production processes and methods of carbohydrates determination in wine is done. The experimental part focuses on the determination of glucose and fructose in 15 selected samples of red and white wines using HPLC with RID detection and enzymatic assessment. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
29961
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2013-05-13 |
|