Chromatografické a enzymatické stanovení glukózy a fruktózy v červených a bílých vínech

DSpace Repository

Language: English čeština 

Chromatografické a enzymatické stanovení glukózy a fruktózy v červených a bílých vínech

Show simple item record

dc.contributor.advisor Škrovánková, Soňa
dc.contributor.author Švajdová, Zuzana
dc.date.accessioned 2013-10-10T18:30:39Z
dc.date.available 2013-10-10T18:30:39Z
dc.date.issued 2013-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/23622
dc.description.abstract V teoretické části diplomové práce je charakterizována réva vinná a vybrané odrůdy červených a bílých vín, popis chemického složení vína včetně jednotlivých technologických kroků jeho výroby a metodami stanovení sacharidů ve víně. Experimentální část je zaměřena na stanovení glukózy a fruktózy v 15 vybraných vzorcích červených a bílých vín pomocí HPLC s RID detekcí a enzymatickým stanovením. cs
dc.format 87 s. cs
dc.format.extent 1876506 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject víno cs
dc.subject glukóza cs
dc.subject fruktóza cs
dc.subject HPLC/RID cs
dc.subject enzymatické stanovení cs
dc.subject wine en
dc.subject glucose en
dc.subject fructose en
dc.subject HPLC/RID en
dc.subject enzymatic determination en
dc.title Chromatografické a enzymatické stanovení glukózy a fruktózy v červených a bílých vínech cs
dc.title.alternative Chromatographic and Enzymatic Determination of Glucose and Fructose in Red and White Wines en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Severová, Marta
dc.date.accepted 2013-05-29
dc.description.abstract-translated In the theoretical part of the thesis the grapevine and selected varieties of red and white wines are characterized. The description of the chemical composition of wine including production processes and methods of carbohydrates determination in wine is done. The experimental part focuses on the determination of glucose and fructose in 15 selected samples of red and white wines using HPLC with RID detection and enzymatic assessment. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18592 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 29961
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2013-05-13


Files in this item

Files Size Format View
švajdová_2013_dp.pdf 1.789Mb PDF View/Open
švajdová_2013_vp.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open
švajdová_2013_op.doc 95Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account