dc.contributor.advisor |
Rop, Otakar
|
|
dc.contributor.author |
Motyčková, Kristýna
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-11T16:11:55Z |
|
dc.date.available |
2012-03-11T16:11:55Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-30 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18506
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou antioxidantů v bobulovém ovoci. V jednotlivých kapitolách se práce věnuje přírodním antioxidantům (vitamin A, E, C, flavonoidy, flavony, flavonony, karotenoidy, selen, alkaloidy a další) a syntetickým antioxidantům (BHA, BHT, TBHQ, galláty). Také jsou zde popsány jednotlivé druhy drobného ovoce. V závěru práce je popsán výskyt antioxidantů v bobulovém ovoci. |
cs |
dc.format |
55 s. |
cs |
dc.format.extent |
1652901 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Klíčová slova: antioxidanty přírodní a syntetické
|
cs |
dc.subject |
bobulové ovoce
|
cs |
dc.subject |
flavonoidy
|
cs |
dc.subject |
Keywords: natural and synthetic antioxidants
|
en |
dc.subject |
berry fruits
|
en |
dc.subject |
flavonoids
|
en |
dc.title |
Antioxidační vlastnosti bobulového ovoce. |
cs |
dc.title.alternative |
Antioxidant features of berry fruit. |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Hanuštiak, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2011-06-10 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor work deals with problems of antioxidants in berry fruits. The work presents natural antioxidants (vitamin A, E, C, flavonoids, flavons, flavonones, carotenoids, selen, alkaloids and so forth) and synthetic antioxidants (BHA, BHT, TBHQ, gallates). Selected cultivars of berry fruits are also described there. In the conclusion of the work it is depicted occurrence of antioxidants in berry fruits. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
22690
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-11 |
|
utb.result.grade |
C |
|