dc.contributor.advisor |
Buňková, Leona
|
|
dc.contributor.author |
Mikulcová, Michaela
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-13T23:43:47Z |
|
dc.date.available |
2010-07-13T23:43:47Z |
|
dc.date.issued |
2006-05-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/1804
|
|
dc.description.abstract |
Při zpracování masa je důležité zajistit jeho kvalitu a minimální senzorické a nutriční vlastnosti. V diplomové práci bude proveden mikrobiologický rozbor strojně odděleného vepřového a drůbežího masa. Bude sledována dynamika růstu mikroorganismů na mase skladovaném při pokojové a při chladničkové teplotě a stanoveny některé indikátorové skupiny mikroorganismů. Dále pak budou sledovány účinky monoacylglycerolů a některých emulgačních látek na strojně oddělené maso. |
cs |
dc.format |
117 s., 9 s. příloh |
cs |
dc.format.extent |
996294 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
strojně oddělené maso
|
cs |
dc.subject |
mikroorganismus
|
cs |
dc.subject |
monoacylglyceroly
|
cs |
dc.subject |
mechanically separated meat
|
en |
dc.subject |
microorganism
|
en |
dc.subject |
monoacylglycerols
|
en |
dc.title |
Dynamika růstu mikroorganizmů na strojně odděleném mase |
cs |
dc.title.alternative |
Mechanically separated meat - growth vitality of microorganisms |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Prodělalová, Jana |
|
dc.date.accepted |
2006-06-15 |
|
dc.description.abstract-translated |
It is important to ensure a quality and minimal sensorial and nutritional properties in the meat processing. It will be performed a microbiological analysis of mechanically separated poultry and pork meat in diploma work. It will be also monitored a dynamism of microor-ganism's growth and a difference in a meat storage at indoor and refrigarator temperature. It will be determined some indicator groups of microorganisms and it will be monitored the effects of monoacylglycerols to microorganisms by mechanically separated meat in face of its durability. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství a chemie |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/203
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and economics of fat, detergent and cosmetics production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
2284
|
|
dc.date.assigned |
2005-10-10 |
|
utb.result.grade |
B |
|