Dynamika růstu mikroorganizmů na strojně odděleném mase

DSpace Repository

Language: English čeština 

Dynamika růstu mikroorganizmů na strojně odděleném mase

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňková, Leona
dc.contributor.author Mikulcová, Michaela
dc.date.accessioned 2010-07-13T23:43:47Z
dc.date.available 2010-07-13T23:43:47Z
dc.date.issued 2006-05-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/1804
dc.description.abstract Při zpracování masa je důležité zajistit jeho kvalitu a minimální senzorické a nutriční vlastnosti. V diplomové práci bude proveden mikrobiologický rozbor strojně odděleného vepřového a drůbežího masa. Bude sledována dynamika růstu mikroorganismů na mase skladovaném při pokojové a při chladničkové teplotě a stanoveny některé indikátorové skupiny mikroorganismů. Dále pak budou sledovány účinky monoacylglycerolů a některých emulgačních látek na strojně oddělené maso. cs
dc.format 117 s., 9 s. příloh cs
dc.format.extent 996294 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject strojně oddělené maso cs
dc.subject mikroorganismus cs
dc.subject monoacylglyceroly cs
dc.subject mechanically separated meat en
dc.subject microorganism en
dc.subject monoacylglycerols en
dc.title Dynamika růstu mikroorganizmů na strojně odděleném mase cs
dc.title.alternative Mechanically separated meat - growth vitality of microorganisms en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Prodělalová, Jana
dc.date.accepted 2006-06-15
dc.description.abstract-translated It is important to ensure a quality and minimal sensorial and nutritional properties in the meat processing. It will be performed a microbiological analysis of mechanically separated poultry and pork meat in diploma work. It will be also monitored a dynamism of microor-ganism's growth and a difference in a meat storage at indoor and refrigarator temperature. It will be determined some indicator groups of microorganisms and it will be monitored the effects of monoacylglycerols to microorganisms by mechanically separated meat in face of its durability. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství a chemie cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/203 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and economics of fat, detergent and cosmetics production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 2284
dc.date.assigned 2005-10-10
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
mikulcová_2006_dp.pdf 972.9Kb PDF View/Open
mikulcová_2006_vp.doc 33.5Kb Microsoft Word View/Open
mikulcová_2006_op.pdf 537.0Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account