dc.contributor.advisor |
Brachtl, Václav
|
|
dc.contributor.author |
Hřibová, Petra
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-11T10:29:25Z |
|
dc.date.available |
2012-03-11T10:29:25Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-30 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18012
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou čokolády, čokoládových polev a dalších cukrovinek z nich vyrobených. Součástí práce je i jejich historie a rozdělení. Dále je uvedeno pěstování kakaovníku, získávání kakaa a dalších surovin pro výrobu čokolády. Podrobně je popsána technologie výroby čokoládových polev. V závěru práce jsou uvedeny vlastnosti čokolády a její příznivé účinky na zdraví člověka. |
cs |
dc.format |
52 s. (66352 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
2783231 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Čokoláda
|
cs |
dc.subject |
historie
|
cs |
dc.subject |
kakao
|
cs |
dc.subject |
výroba
|
cs |
dc.subject |
poleva
|
cs |
dc.subject |
vlastnosti
|
cs |
dc.subject |
Chocolate
|
en |
dc.subject |
history
|
en |
dc.subject |
cocoa
|
en |
dc.subject |
production
|
en |
dc.subject |
icing
|
en |
dc.subject |
properties
|
en |
dc.title |
Výroba a vlastnosti čokoládových polev |
cs |
dc.title.alternative |
Production and properties of chocolate icing |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Sukovitá, Marcela |
|
dc.date.accepted |
2011-06-09 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis deals with the characteristics of chocolate, chocolate icing and other confectionery products made of them. Part of the thesis is about their history and division. Further, there is stated cacao-tree cultivation, getting cocoa and other raw materials for chocolate manufacturing. There is described in detail technology of making chocolate icing. In conclusion there are given properties of chocolate and their positive effects on human health. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
22687
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-11 |
|
utb.result.grade |
B |
|