Tvorba biofilmu potravinářsky významnými bakteriemi

DSpace Repository

Language: English čeština 

Tvorba biofilmu potravinářsky významnými bakteriemi

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňková, Leona
dc.contributor.author Hrubanová, Martina
dc.date.accessioned 2012-03-10T15:07:05Z
dc.date.available 2012-03-10T15:07:05Z
dc.date.issued 2011-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/17318
dc.description.abstract Práce je zaměřena na bakeriální biofilmy, zejména na biofilmy typické pro potravinářský průmysl. V práci je popsána jejich struktura, tvorba, možnosti odstranění a rovněž i různé diagnostické metody pro průkaz biofilmu. Část práce se zabývá definováním patogenních mikroorganismů a vybranými patogeny, které přežívají v biofilmu, zejména produkcí biofilmu v potravinířských provozech a možnosti jejich likvidace. cs
dc.format 46 s. cs
dc.format.extent 3066260 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Biofilm cs
dc.subject struktura biofilmu cs
dc.subject quorum sensing cs
dc.subject antimikrobiální látky cs
dc.subject průkaz biofilmu cs
dc.subject potravinářský průmysl cs
dc.subject patogenní mikroorganismy cs
dc.subject Biofilm en
dc.subject biofilm structure en
dc.subject quorum sensing en
dc.subject antimicrobial agents en
dc.subject biofilm detection en
dc.subject food industry en
dc.subject pathogens en
dc.title Tvorba biofilmu potravinářsky významnými bakteriemi cs
dc.title.alternative Biofilm Formation Through Leading Food Grade Bacteria en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Doležálková, Iva
dc.date.accepted 2011-06-24
dc.description.abstract-translated The work is focused on bacterial biofilms, especially on biofilms typical for food industry. Thesis describe their structure, formation and removal capabilities as well as various diagnostic methods for the detection of biofilm. Part of this work deals with the definition of pathogenic microorganisms and selected pathogens that survive in the biofilms, especially production of biofilm in the foof processing and removal options. en
dc.description.department Ústav technologie a mikrobiologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/144 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22754
dc.date.assigned 2011-02-11
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
hrubanová_2011_bp.pdf 2.924Mb PDF View/Open
hrubanová_2011_vp.doc 91Kb Microsoft Word View/Open
hrubanová_2011_op.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account