dc.contributor.advisor |
Buňková, Leona
|
|
dc.contributor.author |
Hrubanová, Martina
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-10T15:07:05Z |
|
dc.date.available |
2012-03-10T15:07:05Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-30 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/17318
|
|
dc.description.abstract |
Práce je zaměřena na bakeriální biofilmy, zejména na biofilmy typické pro potravinářský průmysl. V práci je popsána jejich struktura, tvorba, možnosti odstranění a rovněž i různé diagnostické metody pro průkaz biofilmu. Část práce se zabývá definováním patogenních mikroorganismů a vybranými patogeny, které přežívají v biofilmu, zejména produkcí biofilmu v potravinířských provozech a možnosti jejich likvidace. |
cs |
dc.format |
46 s. |
cs |
dc.format.extent |
3066260 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Biofilm
|
cs |
dc.subject |
struktura biofilmu
|
cs |
dc.subject |
quorum sensing
|
cs |
dc.subject |
antimikrobiální látky
|
cs |
dc.subject |
průkaz biofilmu
|
cs |
dc.subject |
potravinářský průmysl
|
cs |
dc.subject |
patogenní mikroorganismy
|
cs |
dc.subject |
Biofilm
|
en |
dc.subject |
biofilm structure
|
en |
dc.subject |
quorum sensing
|
en |
dc.subject |
antimicrobial agents
|
en |
dc.subject |
biofilm detection
|
en |
dc.subject |
food industry
|
en |
dc.subject |
pathogens
|
en |
dc.title |
Tvorba biofilmu potravinářsky významnými bakteriemi |
cs |
dc.title.alternative |
Biofilm Formation Through Leading Food Grade Bacteria |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Doležálková, Iva |
|
dc.date.accepted |
2011-06-24 |
|
dc.description.abstract-translated |
The work is focused on bacterial biofilms, especially on biofilms typical for food industry. Thesis describe their structure, formation and removal capabilities as well as various diagnostic methods for the detection of biofilm. Part of this work deals with the definition of pathogenic microorganisms and selected pathogens that survive in the biofilms, especially production of biofilm in the foof processing and removal options. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
22754
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-11 |
|
utb.result.grade |
B |
|