Tvorba biofilmu potravinářsky významnými bakteriemi
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Tvorba biofilmu potravinářsky významnými bakteriemi |
Autor: |
Hrubanová, Martina
|
Vedoucí: |
Buňková, Leona
|
Abstrakt:
|
Práce je zaměřena na bakeriální biofilmy, zejména na biofilmy typické pro potravinářský průmysl. V práci je popsána jejich struktura, tvorba, možnosti odstranění a rovněž i různé diagnostické metody pro průkaz biofilmu. Část práce se zabývá definováním patogenních mikroorganismů a vybranými patogeny, které přežívají v biofilmu, zejména produkcí biofilmu v potravinířských provozech a možnosti jejich likvidace. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/17318
|
Datum:
|
2011-05-30 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
22754
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet