Způsoby konzervace hub
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Valášek, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Lacinová, Ilona
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T23:20:24Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T23:20:24Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-30 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/16533
|
|
dc.description.abstract |
Práce je zaměřena na metody konzervace hub, zejména v průmyslu. Obsahem je charakterizovat houby z botanického hlediska, dále popsat chemické složení hub a jejich význam z potravinářského hlediska. Práce se také zabývá otravami a potížemi, které způsobují jedovaté houby nebo houby nedostatečně upravené před konzumací. Důraz je kladen na houby vhodné k průmyslovému zpracování a na samotné způsoby konzervace. V práci jsou také popsány i jednotlivé konzervační technologie nejen v průmyslu, ale i v domácnosti. |
cs |
dc.format |
50 |
cs |
dc.format.extent |
1154453 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
konzervace hub
|
cs |
dc.subject |
morfologie hub
|
cs |
dc.subject |
konzervační metody
|
cs |
dc.subject |
conservation of fungi
|
en |
dc.subject |
fungal morphology
|
en |
dc.subject |
conservation methods
|
en |
dc.title |
Způsoby konzervace hub |
cs |
dc.title.alternative |
Methods of preservation of mushrooms |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Fišera, Miroslav |
|
dc.date.accepted |
2011-06-14 |
|
dc.description.abstract-translated |
The work focuses on fungi conservation methods, particularly in industry. The content is to characterize the fungi of botanical terms, then describe the chemical composition of fungi and their importance in terms of food. Work is also considered a nuisance and health issues that are causing poisonous mushrooms or mushrooms before eating poorly prepared. Em-phasis is placed on fungi suitable for processing and preservation methods on itself. The paper also describes the various conservation technologies not only in industry but also in the household |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
22709
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-11 |
|
utb.result.grade |
B |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account