dc.contributor.advisor |
Dvořáková, Monika
|
|
dc.contributor.author |
Zderčíková, Romana
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T20:53:12Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T20:53:12Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-30 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/16322
|
|
dc.description.abstract |
Cílem bakalářské práce bylo zjistit způsoby stravování seniorů. Nejdříve byla stručně popsána teorie zabývající se stravováním seniorů, byly popsány zásady stravování, problémy, které mohou být způsobeny nesprávnou stravou a také výživa při některých typech onemocnění. Praktická část statisticky vyhodnocuje dotazník a po nutriční stránce jídelní lístek seniorů. U statistického vyhodnocení bylo zjištěno, že strava je hodně ovlivňována hlavně tím, kde senioři žijí, zda v domovech, nebo ve vlastním bytě. Dále bylo zjištěno, že jídelní lístek nesplňuje výživová doporučení pro muže dané věkové kategorie, bohužel ani pro ženy. |
cs |
dc.format |
67 |
cs |
dc.format.extent |
2903925 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
výživa
|
cs |
dc.subject |
strava
|
cs |
dc.subject |
senior
|
cs |
dc.subject |
výživová doporučená dávka
|
cs |
dc.subject |
jídelní lístek
|
cs |
dc.subject |
nutrition
|
en |
dc.subject |
diet
|
en |
dc.subject |
senior
|
en |
dc.subject |
recomended dose of nutrition
|
en |
dc.subject |
menu
|
en |
dc.title |
Monitoring stravy seniorů |
cs |
dc.title.alternative |
Monitoring of senior's diet |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Družbíková, Helena |
|
dc.date.accepted |
2011-06-14 |
|
dc.description.abstract-translated |
The objective of my bachelor work was ascertain ways of diets seniors. At first was briefly described the theory on this topic, also were described principles of diets seniors, problems that may be caused and nutrition in some types of diseases. The practical part of the questionnaire and statistically evaluate the nutrient score in senior menu. After statistical evaluation was found that the diet is much influenced mainly by live place. It was found that the menu does not meet dietary recommendations for men that age category, unfortunately not for women. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
22787
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-11 |
|
utb.result.grade |
C |
|