Stravitelnost netradičních cereálií

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stravitelnost netradičních cereálií

Show simple item record

dc.contributor.advisor Sumczynski, Daniela
dc.contributor.author Svoboda, Petr
dc.date.accessioned 2012-03-09T13:36:42Z
dc.date.available 2012-03-09T13:36:42Z
dc.date.issued 2011-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15808
dc.description.abstract Bakalářská práce byla zaměřena na stravitelnost vybraných cereálií. Dalším cílem bylo samotné stanovení stravitelnosti metodou in vitro, popela a sušiny u vybraných vzorků obilovin. V této práci je také obsažena charakteristika základních druhů obilnin a obecně jejich stavba. Jsou zde také charakterizovány základní živiny a popsán proces jejich vstřebávání v trávicím traktu člověka. cs
dc.format 63 s. (77 269 znaků) cs
dc.format.extent 2495230 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject cereálie cs
dc.subject pseudocereálie cs
dc.subject stravitelnost cs
dc.subject pepsin cs
dc.subject pankreatin cs
dc.subject vláknina cs
dc.subject cereals en
dc.subject pseudocereals en
dc.subject digestibility en
dc.subject pepsin en
dc.subject pancreatin en
dc.subject dietary fibre en
dc.title Stravitelnost netradičních cereálií cs
dc.title.alternative Digestibility of non-traditional cereals en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mišurcová, Ladislava
dc.date.accepted 2011-06-14
dc.description.abstract-translated Bachelor's thesis was focused on the in vitro digestibility of selected cereals. Another objective was to determine the ash and dry matter in samples of cereals. This work also includes characterization of basic grain types and their general construction. They are also characterized by the essential nutrients and the process of their absorption in the gastrointestinal tract of humans is described. en
dc.description.department Ústav technologie a mikrobiologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/144 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22782
dc.date.assigned 2011-02-11
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
svoboda_2011_bp.pdf 2.379Mb PDF View/Open
svoboda_2011_vp.doc 98.5Kb Microsoft Word View/Open
svoboda_2011_op.doc 98Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account