dc.contributor.advisor |
Brachtl, Václav
|
|
dc.contributor.author |
Šmehlíková, Monika
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T06:19:52Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T06:19:52Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-30 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/15223
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce nejprve definuje jemné pečivo, požadavky na jakost jemného pečiva a požadavky na jakost náplně dle komoditní vyhlášky MZE v platném znění. V další významné části jsou charakterizovány základní suroviny pro výrobu jemného pečiva a to pšeničná mouka, droždí, cukr, sůl, tuk, voda, mléčné komponenty, vejce, chemické kypřící a zlepšující prostředky. V práci je popsána výroba a sortimenty jemného pečiva, rozdělení pečiva do jednotlivých kategorií, kdy největší část představuje vánočkové a koláčové pečivo, dále smažené pečivo, listové pečivo a křehké výrobky. V poslední části práce je popsáno výrobní zařízení v malé pekárně a je zde také pojednáno o stárnutí pečiva a možnostech jeho prodlužování. |
cs |
dc.format |
55 s. |
cs |
dc.format.extent |
1350162 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
jemné pečivo
|
cs |
dc.subject |
pšeničná mouka
|
cs |
dc.subject |
chemické kypřící prostředky
|
cs |
dc.subject |
náplně
|
cs |
dc.subject |
pastry
|
en |
dc.subject |
wheat flour
|
en |
dc.subject |
chemical substances prepared baking
|
en |
dc.subject |
fillings
|
en |
dc.title |
Technologie výroby jemného pečiva v malé pekárně. |
cs |
dc.title.alternative |
The technology production of pastry at small bakery. |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Rieglová, Jana |
|
dc.date.accepted |
2011-06-14 |
|
dc.description.abstract-translated |
This baccalaureate work defines pastry first of all, demands on quality of pastry and demands on quality of pastry filling according to commodities public notice MZE in a valid version. In the next significant part there are individualized base materials for production of pastry. There are wheat flour, leaven, sugar, salt, oil, water, milk components, eggs, chemical substances prepared baking. In this work is described production and assortments of pastry, division of pastry to the each single caregory. Christmas cake and cake pastry presents the biggest part, fried pastry, danish pastry and short pastry is next. At the last part there is described the production of facilities at small bakery. There is also treated about ageing of pastry and the chances of his protraction. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
22717
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-11 |
|
utb.result.grade |
B |
|