Technologie výroby jemného pečiva v malé pekárně.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Technologie výroby jemného pečiva v malé pekárně.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Brachtl, Václav
dc.contributor.author Šmehlíková, Monika
dc.date.accessioned 2012-03-09T06:19:52Z
dc.date.available 2012-03-09T06:19:52Z
dc.date.issued 2011-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15223
dc.description.abstract Tato bakalářská práce nejprve definuje jemné pečivo, požadavky na jakost jemného pečiva a požadavky na jakost náplně dle komoditní vyhlášky MZE v platném znění. V další významné části jsou charakterizovány základní suroviny pro výrobu jemného pečiva a to pšeničná mouka, droždí, cukr, sůl, tuk, voda, mléčné komponenty, vejce, chemické kypřící a zlepšující prostředky. V práci je popsána výroba a sortimenty jemného pečiva, rozdělení pečiva do jednotlivých kategorií, kdy největší část představuje vánočkové a koláčové pečivo, dále smažené pečivo, listové pečivo a křehké výrobky. V poslední části práce je popsáno výrobní zařízení v malé pekárně a je zde také pojednáno o stárnutí pečiva a možnostech jeho prodlužování. cs
dc.format 55 s. cs
dc.format.extent 1350162 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject jemné pečivo cs
dc.subject pšeničná mouka cs
dc.subject chemické kypřící prostředky cs
dc.subject náplně cs
dc.subject pastry en
dc.subject wheat flour en
dc.subject chemical substances prepared baking en
dc.subject fillings en
dc.title Technologie výroby jemného pečiva v malé pekárně. cs
dc.title.alternative The technology production of pastry at small bakery. en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Rieglová, Jana
dc.date.accepted 2011-06-14
dc.description.abstract-translated This baccalaureate work defines pastry first of all, demands on quality of pastry and demands on quality of pastry filling according to commodities public notice MZE in a valid version. In the next significant part there are individualized base materials for production of pastry. There are wheat flour, leaven, sugar, salt, oil, water, milk components, eggs, chemical substances prepared baking. In this work is described production and assortments of pastry, division of pastry to the each single caregory. Christmas cake and cake pastry presents the biggest part, fried pastry, danish pastry and short pastry is next. At the last part there is described the production of facilities at small bakery. There is also treated about ageing of pastry and the chances of his protraction. en
dc.description.department Ústav technologie a mikrobiologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/144 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22717
dc.date.assigned 2011-02-11
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
šmehlíková_2011_bp.pdf 1.287Mb PDF View/Open
šmehlíková_2011_vp.doc 93.5Kb Microsoft Word View/Open
šmehlíková_2011_op.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account