Technologie výroby jemného pečiva v malé pekárně.

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Technologie výroby jemného pečiva v malé pekárně.

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Technologie výroby jemného pečiva v malé pekárně.
Autor: Šmehlíková, Monika
Vedoucí: Brachtl, Václav
Abstrakt: Tato bakalářská práce nejprve definuje jemné pečivo, požadavky na jakost jemného pečiva a požadavky na jakost náplně dle komoditní vyhlášky MZE v platném znění. V další významné části jsou charakterizovány základní suroviny pro výrobu jemného pečiva a to pšeničná mouka, droždí, cukr, sůl, tuk, voda, mléčné komponenty, vejce, chemické kypřící a zlepšující prostředky. V práci je popsána výroba a sortimenty jemného pečiva, rozdělení pečiva do jednotlivých kategorií, kdy největší část představuje vánočkové a koláčové pečivo, dále smažené pečivo, listové pečivo a křehké výrobky. V poslední části práce je popsáno výrobní zařízení v malé pekárně a je zde také pojednáno o stárnutí pečiva a možnostech jeho prodlužování.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15223
Datum: 2011-05-30
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 22717


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
šmehlíková_2011_bp.pdf 1.287Mb PDF Zobrazit/otevřít
šmehlíková_2011_vp.doc 93.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
šmehlíková_2011_op.doc 92.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet