Nutriční hodnota vína

DSpace Repository

Language: English čeština 

Nutriční hodnota vína

Show simple item record

dc.contributor.advisor Ptáček, Petr
dc.contributor.author Křivánková, Milada
dc.date.accessioned 2012-03-09T04:42:31Z
dc.date.available 2012-03-09T04:42:31Z
dc.date.issued 2011-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15113
dc.description.abstract Cílem práce bylo zpracovat literární rešerši zaměřenou na souhrnný přehled nutriční hod-noty vína. V práci je krátce popsána výživa člověka. Dále je zde zmíněna základní charak-teristika vína, od rozdělení vín v ČR podle vinařského zákona až po vybrané odrůdy révy vinné. Pozornost je věnována také chemickému složení vína. Práce je doplněná o chemický rozbor sacharidů ve víně pomocí metody HPLC a alkoholu ve víně. K analýzám byl použit vzorek suchého a polosladkého vína. cs
dc.format 66 s. cs
dc.format.extent 2809612 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject nutriční hodnota cs
dc.subject výživa člověka cs
dc.subject charakteristika vína cs
dc.subject vinařský zákon cs
dc.subject odrůdy cs
dc.subject složení vína cs
dc.subject HPLC cs
dc.subject nutritional value en
dc.subject human nutrition en
dc.subject characteristics of wine en
dc.subject wine law en
dc.subject varieties en
dc.subject wine composition en
dc.subject HPLC en
dc.title Nutriční hodnota vína cs
dc.title.alternative Nutritional value of wine en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Uřičář, Jiří
dc.date.accepted 2011-06-09
dc.description.abstract-translated Aim of this study was to develop a literature search focused on a summary of the nutritio-nal value of wine. The study briefly describes the human nutrition. There is also mentioned the fundamental characteristics of wine ranging from the wine division in the CR accor-ding to the Wine Act, to selected varieties of grapevine. Attention is paid to the chemical composition of wine. The study is complemented by chemical analysis of carbohydrates in wine by HPLC method and the alcohol in wine. There were used dry and demi-sweet wine samples in the analysis. en
dc.description.department Ústav technologie a mikrobiologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/144 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22689
dc.date.assigned 2011-02-11
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
křivánková_2011_bp.pdf 2.679Mb PDF View/Open
křivánková_2011_vp.doc 92Kb Microsoft Word View/Open
křivánková_2011_op.pdf 480.7Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account