Nutriční hodnota vína
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Ptáček, Petr
|
|
dc.contributor.author |
Křivánková, Milada
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T04:42:31Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T04:42:31Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-30 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/15113
|
|
dc.description.abstract |
Cílem práce bylo zpracovat literární rešerši zaměřenou na souhrnný přehled nutriční hod-noty vína. V práci je krátce popsána výživa člověka. Dále je zde zmíněna základní charak-teristika vína, od rozdělení vín v ČR podle vinařského zákona až po vybrané odrůdy révy vinné. Pozornost je věnována také chemickému složení vína. Práce je doplněná o chemický rozbor sacharidů ve víně pomocí metody HPLC a alkoholu ve víně. K analýzám byl použit vzorek suchého a polosladkého vína. |
cs |
dc.format |
66 s. |
cs |
dc.format.extent |
2809612 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
nutriční hodnota
|
cs |
dc.subject |
výživa člověka
|
cs |
dc.subject |
charakteristika vína
|
cs |
dc.subject |
vinařský zákon
|
cs |
dc.subject |
odrůdy
|
cs |
dc.subject |
složení vína
|
cs |
dc.subject |
HPLC
|
cs |
dc.subject |
nutritional value
|
en |
dc.subject |
human nutrition
|
en |
dc.subject |
characteristics of wine
|
en |
dc.subject |
wine law
|
en |
dc.subject |
varieties
|
en |
dc.subject |
wine composition
|
en |
dc.subject |
HPLC
|
en |
dc.title |
Nutriční hodnota vína |
cs |
dc.title.alternative |
Nutritional value of wine |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Uřičář, Jiří |
|
dc.date.accepted |
2011-06-09 |
|
dc.description.abstract-translated |
Aim of this study was to develop a literature search focused on a summary of the nutritio-nal value of wine. The study briefly describes the human nutrition. There is also mentioned the fundamental characteristics of wine ranging from the wine division in the CR accor-ding to the Wine Act, to selected varieties of grapevine. Attention is paid to the chemical composition of wine. The study is complemented by chemical analysis of carbohydrates in wine by HPLC method and the alcohol in wine. There were used dry and demi-sweet wine samples in the analysis. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
22689
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-11 |
|
utb.result.grade |
B |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account