dc.contributor.advisor |
Vaňátková, Zuzana
|
|
dc.contributor.author |
Sobel, Richard
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-20T06:56:12Z |
|
dc.date.available |
2010-07-20T06:56:12Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-26 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/14171
|
|
dc.description.abstract |
Campylobacter je v posledních letech stále více se rozšiřující mikroorganismus, jež způso-buje vážná onemocnění, zejména onemocnění alimentárního původu. Cílem této práce bylo charakterizovat a popsat jednotlivé druhy kampylobakterů, včetně jejich výskytu a zdrojů v přírodě a potravinách. Rovněž byly popsány nemoci a jejich komplikace způsobené kam-pylobaktery. Nakonec byly popsány možnosti identifikace kampylobakterů z prostředí a potravin klasickými plotnovými metodami a také jednou z nejvyužívanějších metod mo-lekulární biologie (PCR = polymerázová řetězová reakce). |
cs |
dc.format |
55 s. |
cs |
dc.format.extent |
1525302 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Campylobacter
|
cs |
dc.subject |
kapylobakteriosa
|
cs |
dc.subject |
Guillan - Barré syndrom
|
cs |
dc.subject |
CDT toxin
|
cs |
dc.subject |
PCR
|
cs |
dc.subject |
Campylobacter
|
en |
dc.subject |
campylobacteriosis
|
en |
dc.subject |
Guillan - Barré syndrom
|
en |
dc.subject |
CDT toxins
|
en |
dc.subject |
PCR
|
en |
dc.title |
Význam a identifikace bakterií Campylobacter v potravinách |
cs |
dc.title.alternative |
Importance and identification of Campylobacter sp. in food |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Doležalová, Magda |
|
dc.date.accepted |
2010-06-09 |
|
dc.description.abstract-translated |
In recent years, the Campylobacter is incresingly expanding microorganism, which causes serious diseases, especially diseases of alimentary origin. The aim of this study was to cha-racterize and describe particular species of campylobacters, including their prevalence and resources in nature and foodstuff. As well, diseases and their complications caused by cam-pylobacters were described. Finally, posibilities of campylobacters identification from the environment and food by classical methodsand also one of the most used method of mole-cular biology (PCR = polymerase chain reaction ) were described. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
14835
|
|
dc.date.assigned |
2010-02-11 |
|
utb.result.grade |
A |
|