Význam a identifikace bakterií Campylobacter v potravinách
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Význam a identifikace bakterií Campylobacter v potravinách |
Autor: |
Sobel, Richard
|
Vedoucí: |
Vaňátková, Zuzana
|
Abstrakt:
|
Campylobacter je v posledních letech stále více se rozšiřující mikroorganismus, jež způso-buje vážná onemocnění, zejména onemocnění alimentárního původu. Cílem této práce bylo charakterizovat a popsat jednotlivé druhy kampylobakterů, včetně jejich výskytu a zdrojů v přírodě a potravinách. Rovněž byly popsány nemoci a jejich komplikace způsobené kam-pylobaktery. Nakonec byly popsány možnosti identifikace kampylobakterů z prostředí a potravin klasickými plotnovými metodami a také jednou z nejvyužívanějších metod mo-lekulární biologie (PCR = polymerázová řetězová reakce). |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/14171
|
Datum:
|
2010-05-26 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
14835
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet