Bioaktivní látky v kakaových produktech

DSpace Repository

Language: English čeština 

Bioaktivní látky v kakaových produktech

Show simple item record

dc.contributor.advisor Rop, Otakar
dc.contributor.author Zajíčková, Kateřina
dc.date.accessioned 2010-07-20T05:26:24Z
dc.date.available 2010-07-20T05:26:24Z
dc.date.issued 2010-05-28
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/14012
dc.description.abstract Předložená bakalářská práce shrnuje poznatky o kakaovníku a kakaových bobech. Obsahem práce je charakterizovat kakaovník jako rostlinu, jeho pěstování, výskyt a složení kakaových bobů. Další část je zaměřena na technologické zpracování kakaových bobů. Hlavní důraz je kladen na látky obsažené v kakaových bobech, který mají vliv na lidský organismus. cs
dc.format 47 cs
dc.format.extent 1424784 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject kakao cs
dc.subject kakaové boby cs
dc.subject theobromin cs
dc.subject kofein cs
dc.subject cacao en
dc.subject cacao nibs en
dc.subject theobromine en
dc.subject caffeine en
dc.title Bioaktivní látky v kakaových produktech cs
dc.title.alternative Bioactive substances in products of cocoa en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mlček, Jiří
dc.date.accepted 2010-06-09
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis deals with cacao tree and cacao nibs. The research work is described as a cacao plant, its cultivation, the presence and composition of cocoa beans. Another part focuses on the technological processing of cocoa beans. The main emphasis is on substance in cocoa beans that have an impact on the human body. en
dc.description.department Ústav technologie a mikrobiologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/144 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 15001
dc.date.assigned 2010-02-11
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
zajíčková_2010_bp.pdf 1.358Mb PDF View/Open
zajíčková_2010_vp.doc 32Kb Microsoft Word View/Open
zajíčková_2010_op.doc 34Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account