dc.contributor.advisor |
Mišurcová, Ladislava
|
|
dc.contributor.author |
Musílková, Ilona
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-20T02:37:48Z |
|
dc.date.available |
2010-07-20T02:37:48Z |
|
dc.date.issued |
2010-06-01 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/13696
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce byla zaměřena na charakteristiku mořských a sladkovodních řas. Jejím cílem bylo zabývat se charakteristikou polysacharidů z těchto řas, jejich strukturou, vlast-nostmi a možnostmi jejich získávání. Více pozornosti bylo věnováno struktuře a vlastnos-tem polysacharidů získaných z červených mořských řas agarům a karagenanům a z hnědých řas alginátům z důvodu jejich využití v potravinářském průmyslu. |
cs |
dc.format |
38 s., 5 s. obr. příloh. |
cs |
dc.format.extent |
2176484 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
mořské řasy
|
cs |
dc.subject |
sladkovodní řasy
|
cs |
dc.subject |
polysacharidy
|
cs |
dc.subject |
seaweed
|
en |
dc.subject |
freshwater algae
|
en |
dc.subject |
polysaccharides
|
en |
dc.title |
Polysacharidy mořských a sladkovodních řas |
cs |
dc.title.alternative |
Polysaccharides of seaweed and freshwater algae |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kráčmar, Stanislav |
|
dc.date.accepted |
2010-06-08 |
|
dc.description.abstract-translated |
Bachelor thesis was focussed on characterization seaweed and freshwater algae. The aim was deal with characterization of these seaweed and freshwater algae, their structure, pro-perty and possibilities of their extraction. More attention was devoted structure and proper-ty red seaweed polysaccharides as agars and karagenans and brown seaweed polysacchari-des as alginate due to their utilization in food processing industry. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
14944
|
|
dc.date.assigned |
2010-02-11 |
|
utb.result.grade |
C |
|