Polysacharidy mořských a sladkovodních řas

DSpace Repository

Language: English čeština 

Polysacharidy mořských a sladkovodních řas

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mišurcová, Ladislava
dc.contributor.author Musílková, Ilona
dc.date.accessioned 2010-07-20T02:37:48Z
dc.date.available 2010-07-20T02:37:48Z
dc.date.issued 2010-06-01
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/13696
dc.description.abstract Bakalářská práce byla zaměřena na charakteristiku mořských a sladkovodních řas. Jejím cílem bylo zabývat se charakteristikou polysacharidů z těchto řas, jejich strukturou, vlast-nostmi a možnostmi jejich získávání. Více pozornosti bylo věnováno struktuře a vlastnos-tem polysacharidů získaných z červených mořských řas agarům a karagenanům a z hnědých řas alginátům z důvodu jejich využití v potravinářském průmyslu. cs
dc.format 38 s., 5 s. obr. příloh. cs
dc.format.extent 2176484 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject mořské řasy cs
dc.subject sladkovodní řasy cs
dc.subject polysacharidy cs
dc.subject seaweed en
dc.subject freshwater algae en
dc.subject polysaccharides en
dc.title Polysacharidy mořských a sladkovodních řas cs
dc.title.alternative Polysaccharides of seaweed and freshwater algae en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Kráčmar, Stanislav
dc.date.accepted 2010-06-08
dc.description.abstract-translated Bachelor thesis was focussed on characterization seaweed and freshwater algae. The aim was deal with characterization of these seaweed and freshwater algae, their structure, pro-perty and possibilities of their extraction. More attention was devoted structure and proper-ty red seaweed polysaccharides as agars and karagenans and brown seaweed polysacchari-des as alginate due to their utilization in food processing industry. en
dc.description.department Ústav technologie a mikrobiologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/144 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 14944
dc.date.assigned 2010-02-11
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
musílková_2010_bp.pdf 2.075Mb PDF View/Open
musílková_2010_vp.doc 46.5Kb Microsoft Word View/Open
musílková_2010_op.doc 33Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account