dc.contributor.advisor |
Vaňátková, Zuzana
|
|
dc.contributor.author |
Žouželková, Nikola
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-19T22:06:31Z |
|
dc.date.available |
2010-07-19T22:06:31Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-27 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/13181
|
|
dc.description.abstract |
Cílem této práce bylo charakterizovat proteolytické mikroorganismy z hlediska pozitivního účinku týkajícího se využití v potravinářství a přeměn látek v přírodě. Proteolytické mikroorganismy byly také popsány z hlediska negativního účinku, který se týká hnilobných procesů potravin za vzniku toxických či karcinogenních produktů dusíkaté povahy. Dále jsou v této práci uvedeny základní metody stanovení proteolytických mikroorganismů plotnovými metodami. |
cs |
dc.format |
39 s., 6 s. obr. příloh. |
cs |
dc.format.extent |
1700443 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
proteolytické mikroorganismy
|
cs |
dc.subject |
sýry
|
cs |
dc.subject |
fermentované výrobky
|
cs |
dc.subject |
metody stanovení proteolytických mikroorganismů
|
cs |
dc.subject |
proteolytic microorganisms
|
en |
dc.subject |
cheese
|
en |
dc.subject |
fermented products
|
en |
dc.subject |
methods of proteolytic microorganisms assessment
|
en |
dc.title |
Proteolytické mikroorganizmy a jejich význam v potravinářském průmyslu |
cs |
dc.title.alternative |
Proteolytic microorganisms and their importance in food industry |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Holko, Ivan |
|
dc.date.accepted |
2010-06-09 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this study was to characterise the proteolytic microorganisms in terms of positive effect regarding utilisation in food-processing industry as well as the transformation of substances in nature. The proteolytic microorganisms was also described in terms of negative effect that is concerned in the putrescible processes of foodstuff resulting in formation of toxic and carcinogenic products of nitrogenous nature. Furthermore, the study includes the basic methods of proteolytic microorganisms determination by cultivation methods. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
14867
|
|
dc.date.assigned |
2010-02-11 |
|
utb.result.grade |
A |
|