Proteolytické mikroorganizmy a jejich význam v potravinářském průmyslu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Proteolytické mikroorganizmy a jejich význam v potravinářském průmyslu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Vaňátková, Zuzana
dc.contributor.author Žouželková, Nikola
dc.date.accessioned 2010-07-19T22:06:31Z
dc.date.available 2010-07-19T22:06:31Z
dc.date.issued 2010-05-27
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/13181
dc.description.abstract Cílem této práce bylo charakterizovat proteolytické mikroorganismy z hlediska pozitivního účinku týkajícího se využití v potravinářství a přeměn látek v přírodě. Proteolytické mikroorganismy byly také popsány z hlediska negativního účinku, který se týká hnilobných procesů potravin za vzniku toxických či karcinogenních produktů dusíkaté povahy. Dále jsou v této práci uvedeny základní metody stanovení proteolytických mikroorganismů plotnovými metodami. cs
dc.format 39 s., 6 s. obr. příloh. cs
dc.format.extent 1700443 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject proteolytické mikroorganismy cs
dc.subject sýry cs
dc.subject fermentované výrobky cs
dc.subject metody stanovení proteolytických mikroorganismů cs
dc.subject proteolytic microorganisms en
dc.subject cheese en
dc.subject fermented products en
dc.subject methods of proteolytic microorganisms assessment en
dc.title Proteolytické mikroorganizmy a jejich význam v potravinářském průmyslu cs
dc.title.alternative Proteolytic microorganisms and their importance in food industry en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Holko, Ivan
dc.date.accepted 2010-06-09
dc.description.abstract-translated The aim of this study was to characterise the proteolytic microorganisms in terms of positive effect regarding utilisation in food-processing industry as well as the transformation of substances in nature. The proteolytic microorganisms was also described in terms of negative effect that is concerned in the putrescible processes of foodstuff resulting in formation of toxic and carcinogenic products of nitrogenous nature. Furthermore, the study includes the basic methods of proteolytic microorganisms determination by cultivation methods. en
dc.description.department Ústav technologie a mikrobiologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/144 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 14867
dc.date.assigned 2010-02-11
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
žouželková_2010_bp.pdf 1.621Mb PDF View/Open
žouželková_2010_vp.doc 44Kb Microsoft Word View/Open
žouželková_2010_op.doc 41.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account