dc.contributor.advisor |
Krejčí, Jiří
|
|
dc.contributor.author |
Mrlinová, Žaneta
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-19T05:34:33Z |
|
dc.date.available |
2010-07-19T05:34:33Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-26 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/11986
|
|
dc.description.abstract |
Práce je členěna na dvě kapitoly - Emulze a Emulgátory. V první je popsáno dělení emulzí z různých hledisek, dále příprava emulzí a faktory které mají vliv na vznik emulze. Další částí je stabilizování emulze. Ve druhé kapitole jsou podrobněji rozebrány emulgáto-ry. Zde jsou popsány molekulární vlastnosti surfaktantů i amfifilních biopolymerů. Blíže jsou popsány nejběžnější skupiny emulgátorů - lecitiny, MAG, DAG a jejich deriváty, es-tery polyglycerolů a sacharózové estery. |
cs |
dc.format |
47 s. |
cs |
dc.format.extent |
1942739 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Emulze
|
cs |
dc.subject |
emulgátor
|
cs |
dc.subject |
lecitin
|
cs |
dc.subject |
mono- a diacylglyceroly
|
cs |
dc.subject |
polyglycerolové estery
|
cs |
dc.subject |
sacharózové estery
|
cs |
dc.subject |
Emulsions
|
en |
dc.subject |
emulsifiers
|
en |
dc.subject |
lecitin
|
en |
dc.subject |
mono- and diglycerides
|
en |
dc.subject |
polyglycerols esters
|
en |
dc.subject |
sucrose esters
|
en |
dc.title |
Potravinářské emulgátory |
cs |
dc.title.alternative |
Emulsifiers in food technology |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Vltavská, Pavlína |
|
dc.date.accepted |
2010-06-09 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachleor thesis is divided into two chapters - Emulsions and Emulsifiers. The first is dealing with dividing of emulsions, their formulation and stability. The other part is dealing with emulsifiers, where are defined the molecular peoperties of surfactants and amphiphilic biopolymers. The most common emulsifiers are described in more detail - lecithins, MAG, DAG and their esters, polyglycerol esters and sucrose esters. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
15593
|
|
dc.date.assigned |
2010-02-11 |
|
utb.result.grade |
A |
|