Potravinářské emulgátory

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Potravinářské emulgátory

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Potravinářské emulgátory
Autor: Mrlinová, Žaneta
Vedoucí: Krejčí, Jiří
Abstrakt: Práce je členěna na dvě kapitoly - Emulze a Emulgátory. V první je popsáno dělení emulzí z různých hledisek, dále příprava emulzí a faktory které mají vliv na vznik emulze. Další částí je stabilizování emulze. Ve druhé kapitole jsou podrobněji rozebrány emulgáto-ry. Zde jsou popsány molekulární vlastnosti surfaktantů i amfifilních biopolymerů. Blíže jsou popsány nejběžnější skupiny emulgátorů - lecitiny, MAG, DAG a jejich deriváty, es-tery polyglycerolů a sacharózové estery.
URI: http://hdl.handle.net/10563/11986
Datum: 2010-05-26
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 15593


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
mrlinová_2010_bp.pdf 1.852Mb PDF Zobrazit/otevřít
mrlinová_2010_vp.doc 39Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
mrlinová_2010_op.doc 34Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet