Potravinářské emulgátory
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Potravinářské emulgátory |
Autor: |
Mrlinová, Žaneta
|
Vedoucí: |
Krejčí, Jiří
|
Abstrakt:
|
Práce je členěna na dvě kapitoly - Emulze a Emulgátory. V první je popsáno dělení emulzí z různých hledisek, dále příprava emulzí a faktory které mají vliv na vznik emulze. Další částí je stabilizování emulze. Ve druhé kapitole jsou podrobněji rozebrány emulgáto-ry. Zde jsou popsány molekulární vlastnosti surfaktantů i amfifilních biopolymerů. Blíže jsou popsány nejběžnější skupiny emulgátorů - lecitiny, MAG, DAG a jejich deriváty, es-tery polyglycerolů a sacharózové estery. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/11986
|
Datum:
|
2010-05-26 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
15593
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet