dc.contributor.advisor |
Holko, Ivan
|
|
dc.contributor.author |
Navrátil, Lukáš
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-19T04:25:36Z |
|
dc.date.available |
2010-07-19T04:25:36Z |
|
dc.date.issued |
2010-06-04 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/11850
|
|
dc.description.abstract |
Alimentární nákazy parazitárního původu představují v dnešní době jeden z dúležitých hygienických problémů v potravinářství, proto se práce zabývá cestami, kterými může dojít k nakažení konzumenta, výskytem těchto nemocí ve světě a v ČR a druhy alimentárních parazitóz s jejich původci. Práce je zaměřená na taxonomii, morfologii a životní cyklus parazitů jako i na symptomatologii a diagnostiku parazitárních nemocí. Dále jsou v práci uvedena preventivní opatření proti těmto nákazám, metody jejich detekce a legislativa upravující kontrolu potravin. |
cs |
dc.format |
51 s. |
cs |
dc.format.extent |
993968 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
parazit
|
cs |
dc.subject |
nákaza
|
cs |
dc.subject |
potraviny
|
cs |
dc.subject |
taxonomie
|
cs |
dc.subject |
morfologie
|
cs |
dc.subject |
parasite
|
en |
dc.subject |
disease
|
en |
dc.subject |
food
|
en |
dc.subject |
taxonomy
|
en |
dc.subject |
morphology
|
en |
dc.title |
Nemoci z potravin parazitárního původu |
cs |
dc.title.alternative |
Foodborne parasitic diseases |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Zollerová, Romana |
|
dc.date.accepted |
2010-06-08 |
|
dc.description.abstract-translated |
Foodborne parasitic disease are one of important hygienic problems in the food. That is why this work deals with spread of parasitic diseases from food to consumers, their occurrence in the world and in the Czech Republic and types of foodborne parasitic diseases. The work is focused on taxonomy, morphology, and life cycle of food-borne parasites as well as on the symptomology and diagnostics of diseases. Preventive measures against parasitic diseases, analytical methods for detection of causal agents, and legislation regarding food control are also listed in this work. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
14864
|
|
dc.date.assigned |
2010-02-11 |
|
utb.result.grade |
E |
|