Nemoci z potravin parazitárního původu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Nemoci z potravin parazitárního původu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Holko, Ivan
dc.contributor.author Navrátil, Lukáš
dc.date.accessioned 2010-07-19T04:25:36Z
dc.date.available 2010-07-19T04:25:36Z
dc.date.issued 2010-06-04
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/11850
dc.description.abstract Alimentární nákazy parazitárního původu představují v dnešní době jeden z dúležitých hygienických problémů v potravinářství, proto se práce zabývá cestami, kterými může dojít k nakažení konzumenta, výskytem těchto nemocí ve světě a v ČR a druhy alimentárních parazitóz s jejich původci. Práce je zaměřená na taxonomii, morfologii a životní cyklus parazitů jako i na symptomatologii a diagnostiku parazitárních nemocí. Dále jsou v práci uvedena preventivní opatření proti těmto nákazám, metody jejich detekce a legislativa upravující kontrolu potravin. cs
dc.format 51 s. cs
dc.format.extent 993968 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject parazit cs
dc.subject nákaza cs
dc.subject potraviny cs
dc.subject taxonomie cs
dc.subject morfologie cs
dc.subject parasite en
dc.subject disease en
dc.subject food en
dc.subject taxonomy en
dc.subject morphology en
dc.title Nemoci z potravin parazitárního původu cs
dc.title.alternative Foodborne parasitic diseases en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Zollerová, Romana
dc.date.accepted 2010-06-08
dc.description.abstract-translated Foodborne parasitic disease are one of important hygienic problems in the food. That is why this work deals with spread of parasitic diseases from food to consumers, their occurrence in the world and in the Czech Republic and types of foodborne parasitic diseases. The work is focused on taxonomy, morphology, and life cycle of food-borne parasites as well as on the symptomology and diagnostics of diseases. Preventive measures against parasitic diseases, analytical methods for detection of causal agents, and legislation regarding food control are also listed in this work. en
dc.description.department Ústav technologie a mikrobiologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/144 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 14864
dc.date.assigned 2010-02-11
utb.result.grade E


Files in this item

Files Size Format View
navrátil_2010_bp.pdf 970.6Kb PDF View/Open
navrátil_2010_vp.doc 40.5Kb Microsoft Word View/Open
navrátil_2010_op.doc 43Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account