Vliv zdrojů uhlíku na dekarboxylázovou aktivitu bakterií rodu Lactococcus
Show full item record
No preview available
Title:
|
Vliv zdrojů uhlíku na dekarboxylázovou aktivitu bakterií rodu Lactococcus |
Author: |
Valenta, Tomáš
|
Advisor: |
Buňková, Leona
|
Abstract:
|
Tato práce se zabývá tvorbou biogenních aminů v závislosti na různých zdrojích uhlíku a podmínkách prostředí. V teoretické části je popsána charakteristika biogenních aminů, mechanismus dekarboxylace, jejich výskyt v potravinách, toxikologické hodnocení a metody stanovení těchto aminů. Také je stručně pojednáno o bakteriích mléčného kvašení. Pro praktickou část bylo pouţito 6 kmenů bakterií rodu Lactococcus. Biogenní aminy byly stanoveny pomocí iontově výměnné chromatografie. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/11657
|
Date:
|
2010-05-27 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
14848
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account