dc.contributor.advisor |
Kramářová, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Hermanová, Jana
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-18T13:19:14Z |
|
dc.date.available |
2010-07-18T13:19:14Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-26 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/11206
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce pracuje s pojmy ekologické zemědělství, ekofarma a biopotravina. Dále se zabývá stavbou a chemickým složením obilného zrna a popisem vybraných obilovin, které byly vypěstovány v ekologickém zemědělství. Praktická část je pak věnována stanovení základních chemických parametrů, jako jsou vlhkost, obsah popela, titrační kyselost a hmotnost tisíce zrn. |
cs |
dc.format |
58 s. |
cs |
dc.format.extent |
7474621 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
ekologické zemědělství
|
cs |
dc.subject |
biopotravina
|
cs |
dc.subject |
obiloviny
|
cs |
dc.subject |
vlhkost
|
cs |
dc.subject |
popel
|
cs |
dc.subject |
titrační kyselost
|
cs |
dc.subject |
organic farming
|
en |
dc.subject |
organic food
|
en |
dc.subject |
cereals
|
en |
dc.subject |
moisture
|
en |
dc.subject |
ash
|
en |
dc.subject |
titratable acidity
|
en |
dc.title |
Stanovení kyselosti a vybraných chemických parametrů v obilovinách |
cs |
dc.title.alternative |
Acidity determination and selected chemical parameters in cereal grains |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Lazárková, Zuzana |
|
dc.date.accepted |
2010-06-07 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis defines the concepts of organic farming, ecofarm and organic food. It also deals with anatomy and chemical composition of cereal grain and description of selected cereals which were grown in organic farming. The practical part is devoted to determination of basic chemical parameters such as moisture, contain of ash, titratable acidity and weight of thousand grains. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
14840
|
|
dc.date.assigned |
2010-02-11 |
|
utb.result.grade |
B |
|