Aromatické látky v ovocných destilátech v závislosti na ročníku sklizně ovoce

DSpace Repository

Language: English čeština 

Aromatické látky v ovocných destilátech v závislosti na ročníku sklizně ovoce

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mlček, Jiří
dc.contributor.author Sedláčková, Michala
dc.date.accessioned 2023-12-20T13:24:59Z
dc.date.available 2023-12-20T13:24:59Z
dc.date.issued 2022-12-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/53644
dc.description.abstract Obsahem diplomové práce je analýza aromatických látek a organických kyselin ve vybraných ovocných destilátech a jejich senzorické hodnocení. V teoretické části je popsána základní charakteristika ovoce, jeho chemické složení, rozebrán technologický postup výroby kvasu, alkoholové kvašení a základní vady, které se v kvasech mohou vyskytovat. Dále se diplomová práce věnuje procesu destilace, destilačnímu zařízení a základním úpravám u destilátů. Poslední kapitoly pojednávají o chemickém složení destilátů a procesu zrání.
dc.format 102
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject aromatické látky cs
dc.subject organické kyseliny cs
dc.subject ovocný destilát cs
dc.subject 1-propanol cs
dc.subject GC/MS cs
dc.subject isobutanol cs
dc.subject benzaldehyd cs
dc.subject kyselina octová cs
dc.subject ethylester cs
dc.subject etanol cs
dc.subject HPLC cs
dc.subject aromatic substances en
dc.subject organic acids en
dc.subject fruit distillate en
dc.subject 1-Propanol en
dc.subject GC/MS en
dc.subject Isobutanol en
dc.subject Benzaldehyde en
dc.subject Acetic acid en
dc.subject Ethyl Ester en
dc.subject Ethanol en
dc.subject HPLC en
dc.title Aromatické látky v ovocných destilátech v závislosti na ročníku sklizně ovoce
dc.title.alternative Aromatic substances in fruit distillates determined by the crop year of fruits
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Plášková, Anna
dc.date.accepted 2023-06-06
dc.description.abstract-translated The thesis analyses aromatic substances and organic acids in selected fruit spirits and their sensory evaluation. The theoretical part describes basic characteristics of fruit, its chemical composition, technological process of fermentation, alcoholic fermentation, and basic defects, which can occur in ferment. The thesis deals further with process of distillation, distillation equipment and basic treatment of distillates. The last chapters deal with chemical composition of distillates and process of maturation.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline - cs
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Food Technology en
dc.identifier.stag 65448
dc.date.submitted 2023-05-11


Files in this item

Files Size Format View Description
sedláčková_2023_dp.pdf 2.229Mb PDF View/Open None
sedláčková_2023_op.pdf 326.8Kb PDF View/Open None
sedláčková_2023_vp.pdf 729.9Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account