Aromatické látky v ovocných destilátech v závislosti na ročníku sklizně ovoce

DSpace Repository

Language: English čeština 

Aromatické látky v ovocných destilátech v závislosti na ročníku sklizně ovoce

Show full item record

No preview available
Title: Aromatické látky v ovocných destilátech v závislosti na ročníku sklizně ovoce
Author: Sedláčková, Michala
Advisor: Mlček, Jiří
Abstract: Obsahem diplomové práce je analýza aromatických látek a organických kyselin ve vybraných ovocných destilátech a jejich senzorické hodnocení. V teoretické části je popsána základní charakteristika ovoce, jeho chemické složení, rozebrán technologický postup výroby kvasu, alkoholové kvašení a základní vady, které se v kvasech mohou vyskytovat. Dále se diplomová práce věnuje procesu destilace, destilačnímu zařízení a základním úpravám u destilátů. Poslední kapitoly pojednávají o chemickém složení destilátů a procesu zrání.
URI: http://hdl.handle.net/10563/53644
Date: 2022-12-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: -


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
sedláčková_2023_dp.pdf 2.229Mb PDF View/Open None
sedláčková_2023_op.pdf 326.8Kb PDF View/Open None
sedláčková_2023_vp.pdf 729.9Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account