Fyzikálně chemická charakterizace vybraných odrůd tichých vín

DSpace Repository

Language: English čeština 

Fyzikálně chemická charakterizace vybraných odrůd tichých vín

Show full item record

No preview available
Title: Fyzikálně chemická charakterizace vybraných odrůd tichých vín
Author: Dadaková, Kateřina
Advisor: Lapčíková, Barbora
Abstract: Cílem této diplomové práce byla charakteristika vybraných odrůd tichých vín z vinařské oblasti Morava, ročník 2017. V teoretické části se práce zabývá chemickým složením a technologií výroby vína, popisem vinné révy a vinařských oblastí a také možnostmi stanovení analytických parametrů vína. K vypracování práce bylo použito 10 různých vzorků vín. Analýza vín zahrnovala stanovení polyfenolů, barviv, antokyanů, titrovatelných kyselin, trichromatických charakteristik, oxidu siřičitého, pH, hustoty, obsahu alkoholu a senzorickou analýzu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/48911
Date: 2020-02-17
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: C 55723


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
dadaková_2020_dp.pdf 2.146Mb PDF View/Open None
dadaková_2020_op.pdf 730.7Kb PDF View/Open None
dadaková_2020_vp.pdf 734.4Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account