Netradiční suroviny v gastronomii

DSpace Repository

Language: English čeština 

Netradiční suroviny v gastronomii

Show simple item record

dc.contributor.advisor Ondrášová, Monika
dc.contributor.author Stloukalová, Jana
dc.date.accessioned 2021-07-26T10:57:39Z
dc.date.available 2021-07-26T10:57:39Z
dc.date.issued 2020-02-03
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/48659
dc.description.abstract Tato práce se zabývá využitím netradičních surovin v gastronomii. Zaměřuje se pouze na rostlinné produkty, a to zejména na pseudocereálie, netradiční luštěniny, tropické ovoce a zeleninu. Jedná se o suroviny, které se buď v České republice tradičně nepěstují a dostávají se k nám nově ze zahraničí (tropické ovoce a zelenina), nebo se u nás dříve běžně používaly i pěstovaly, ale jejich význam postupně upadal (především obiloviny a luštěniny). Práce se blíže věnuje charakteristice jednotlivých rostlinných surovin, jejich hlavnímu významu a přínosu pro lidskou výživu, technologickému zpracování a využití těchto plodin v gastronomii, včetně konkrétních kulinářských úprav a receptů.
dc.format 63
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject netradiční gastronomické suroviny cs
dc.subject pseudocereálie cs
dc.subject tropické ovoce cs
dc.subject zelenina cs
dc.subject luštěniny cs
dc.subject technologické zpracování cs
dc.subject gastronomické úpravy cs
dc.subject non-traditional raw materials in gastronomy en
dc.subject pseudo-cereals en
dc.subject tropical fruit en
dc.subject vegetable en
dc.subject legumes en
dc.subject technological processing en
dc.subject culinary arrangements en
dc.title Netradiční suroviny v gastronomii
dc.title.alternative Non-traditional raw materials in gastronomy
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mrázková, Martina
dc.date.accepted 2020-06-12
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis deals with non-traditional raw materials and their usage in gastronomy. It is focused on plant foods, especially pseudo-cereals, non-traditional legumes, tropical fruits and vegetables. These gastronomic ingredients have been coming up to our country for past few years (tropical fruits and vegetables) or it is raw material famous in past, which importance fell (especially pseudo-cereals and legumes). This thesis includes the general characteristic of raw materials, their contribution to human nutrition, technological processing and use in gastronomy, including culinary preparation and recipes.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.identifier.stag 55373
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2020-05-22


Files in this item

Files Size Format View Description
stloukalová_2020_dp.pdf 2.473Mb PDF View/Open None
stloukalová_2020_op.pdf 840.9Kb PDF View/Open None
stloukalová_2020_vp.pdf 841.5Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account