Netradiční suroviny v gastronomii

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Netradiční suroviny v gastronomii

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Netradiční suroviny v gastronomii
Autor: Stloukalová, Jana
Vedoucí: Ondrášová, Monika
Abstrakt: Tato práce se zabývá využitím netradičních surovin v gastronomii. Zaměřuje se pouze na rostlinné produkty, a to zejména na pseudocereálie, netradiční luštěniny, tropické ovoce a zeleninu. Jedná se o suroviny, které se buď v České republice tradičně nepěstují a dostávají se k nám nově ze zahraničí (tropické ovoce a zelenina), nebo se u nás dříve běžně používaly i pěstovaly, ale jejich význam postupně upadal (především obiloviny a luštěniny). Práce se blíže věnuje charakteristice jednotlivých rostlinných surovin, jejich hlavnímu významu a přínosu pro lidskou výživu, technologickému zpracování a využití těchto plodin v gastronomii, včetně konkrétních kulinářských úprav a receptů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/48659
Datum: 2020-02-03
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 55373


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
stloukalová_2020_dp.pdf 2.473Mb PDF Zobrazit/otevřít None
stloukalová_2020_op.pdf 840.9Kb PDF Zobrazit/otevřít None
stloukalová_2020_vp.pdf 841.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet