Použití a hodnocení bazalky (Ocimum basilicum) a bazalkových výrobků v gastronomii

DSpace Repository

Language: English čeština 

Použití a hodnocení bazalky (Ocimum basilicum) a bazalkových výrobků v gastronomii

Show full item record

No preview available
Title: Použití a hodnocení bazalky (Ocimum basilicum) a bazalkových výrobků v gastronomii
Author: Mišurec, Vít Guiglielmo
Advisor: Mlček, Jiří
Abstract: Cílem mé bakalářské práce bylo stanovení obsahu fenolických látek a antioxidační aktivity u listů vybraných kultivarů Bazalky pravé (Ocimum basilicum) a u směsí kultivaru Ohře s rostlinnými surovinami (česnek, máta, rukola, špenát). Výsledky měření byly podle relevantních kritérií porovnávány a vyhodnocovány. Nejvyšší obsah fenolických látek v případě čerstvých listů byl stanoven v Ohři, v případě mražených listů u Salad leaf. Směs s nejvyšším obsahem fenolických látek byla směs s mátou, u stejné směsi byl prokázána nejvyšší stabilita obsahu fenolických látek. Stejných výsledků se dosáhlo při porovnávání antioxidační aktivity.
URI: http://hdl.handle.net/10563/48590
Date: 2020-02-03
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: B 55263


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
mišurec_2020_dp.pdf 8.125Mb PDF View/Open None
mišurec_2020_op.pdf 834.3Kb PDF View/Open None
mišurec_2020_vp.pdf 853.7Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account