Použití a hodnocení bazalky (Ocimum basilicum) a bazalkových výrobků v gastronomii

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Použití a hodnocení bazalky (Ocimum basilicum) a bazalkových výrobků v gastronomii

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Použití a hodnocení bazalky (Ocimum basilicum) a bazalkových výrobků v gastronomii
Autor: Mišurec, Vít Guiglielmo
Vedoucí: Mlček, Jiří
Abstrakt: Cílem mé bakalářské práce bylo stanovení obsahu fenolických látek a antioxidační aktivity u listů vybraných kultivarů Bazalky pravé (Ocimum basilicum) a u směsí kultivaru Ohře s rostlinnými surovinami (česnek, máta, rukola, špenát). Výsledky měření byly podle relevantních kritérií porovnávány a vyhodnocovány. Nejvyšší obsah fenolických látek v případě čerstvých listů byl stanoven v Ohři, v případě mražených listů u Salad leaf. Směs s nejvyšším obsahem fenolických látek byla směs s mátou, u stejné směsi byl prokázána nejvyšší stabilita obsahu fenolických látek. Stejných výsledků se dosáhlo při porovnávání antioxidační aktivity.
URI: http://hdl.handle.net/10563/48590
Datum: 2020-02-03
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 55263


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
mišurec_2020_dp.pdf 8.125Mb PDF Zobrazit/otevřít None
mišurec_2020_op.pdf 834.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None
mišurec_2020_vp.pdf 853.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet