Filtrační systémy pro víno

DSpace Repository

Language: English čeština 

Filtrační systémy pro víno

Show simple item record

dc.contributor.advisor Fic, Vlastimil
dc.contributor.author Jílková, Ludmila Anna
dc.date.accessioned 2019-07-04T09:11:23Z
dc.date.available 2019-07-04T09:11:23Z
dc.date.issued 2019-02-01
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/45339
dc.description.abstract Cílem této bakalářské práce je prostudovat literaturu týkající se filtračních systémů použitelných v průběhu výroby vína. Filtrace je zde tedy definována pouze v teoretické rovině současně s biologickými a enologickými analýzami, díky nimž je částečně možné ověřit správné provedení filtrace. Dále je rozebrán i mikrobiologický vývoj vína v průběhu jeho výroby i jeho případné nedostatky, nemoci a vady, které lze napravit filtrací. S mikrobiologickým zatížením vína úzce souvisí i použití oxidu siřičitého. Pro správné provedení filtrace je nutné tyto procesy důvěrně znát z důvodu správného použití příslušného filtračního materiálu.
dc.format 61 s. (86 496 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Filtrace cs
dc.subject povrchová filtrace cs
dc.subject hloubková filtrace cs
dc.subject biologické a enologické analýzy cs
dc.subject oxid siřičitý cs
dc.subject Filtration en
dc.subject surface filtration en
dc.subject depth filtration en
dc.subject biological and oenological analysis en
dc.subject sulfur dioxide en
dc.title Filtrační systémy pro víno
dc.title.alternative Filtration Systems for Wine
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Snopek, Lukáš
dc.date.accepted 2019-06-06
dc.description.abstract-translated The aim of this bachelor thesis is to study literature concerning filtration systems applicable during wine production. Thus, filtration is defined here only at the theoretical level, together with biological and oenological analyzes, which make it possible to verify the correct performance of filtration. Furthermore, the microbiological development of wine during its production as well as its possible shortcomings, diseases and defects, which can be corrected by filtration, are also analyzed. The use of sulfur dioxide is closely related to the microbiological loading of wine. For proper filtration, it is necessary to know these processes for proper use of the filter material.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 52922
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2019-05-09


Files in this item

Files Size Format View Description
jílková_2019_dp.pdf 1.744Mb PDF View/Open None
jílková_2019_op.pdf 789.7Kb PDF View/Open None
jílková_2019_vp.pdf 758.7Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account