Inovace bojových dávek potravin pro AČR a krizové situace

DSpace Repository

Language: English čeština 

Inovace bojových dávek potravin pro AČR a krizové situace

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hrabě, Jan
dc.contributor.author Benda, Daniel
dc.date.accessioned 2015-07-24T12:26:41Z
dc.date.available 2015-07-24T12:26:41Z
dc.date.issued 2015-01-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/31114
dc.description.abstract Bakalářská práce popisuje původní bojovou dávku potravin zavedenou do Armády České republiky. Srovnává české bojové dávky s dávkami některých členských zemí NATO, přibližuje rozdíly ve skladbě, v balení potravin a také v přípravě jednotlivých pokrmů. Dále představuje nově vyvinutou a již zavedenou bojovou dávku potravin pro tropické a subtropické pásmo (BDP-T) do armády ČR. Nutričně, energeticky a senzoricky vyhodnocuje potravinové komponenty a popisuje rozdíly mezi původní BDP a novou bojovou dávkou BDP-T.
dc.format 79 s
dc.format.extent 3605460
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Bojové dávky potravin cs
dc.subject BDP cs
dc.subject bojové dávky pro tropické oblasti cs
dc.subject BDP T cs
dc.subject energetická a nutriční hodnota cs
dc.subject senzorické hodnocení cs
dc.subject Combat rations en
dc.subject BDP en
dc.subject combat rations for tropical regions en
dc.subject BDP-T en
dc.subject the energy value of foods en
dc.subject nutritive facts en
dc.subject sensory evaluation en
dc.title Inovace bojových dávek potravin pro AČR a krizové situace
dc.title.alternative Innovation of the Food Rations for the Czech Army and Crisis Situations
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Novák, Luděk
dc.date.accepted 2015-06-12
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis describes original combat rations introduced into the Army of the Czech Republic. It compares Czech combat rations with the other used in some member countries of NATO, introduces differences in the structure, in food packaging and also in preparing individual dishes. It also presents newly developed and already established combat rations for tropical and subtropical zones (BDP-T) to the Czech army. It evaluates the food components nutritionally, energetically and sensorically and describes differences between the original BDP and new BDP-T combat rations.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 33584
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2015-04-28


Files in this item

Files Size Format View Description
benda_2015_dp.pdf 3.438Mb PDF View/Open None
benda_2015_op.pdf 639.1Kb PDF View/Open None
benda_2015_vp.pdf 633.1Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account